Skip to main content

Η παγκόσμια προειδοποίηση του Χόκινγκ για τους...εξωγήινους

Ο φυσικός πρόβαλλε τον τρομερό κίνδυνο στον οποίο μπορεί να βρεθεί η ανθρωπότητα στην περίπτωση που έρθει σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς.

Τις επιφυλάξεις του σχετικά με το κατά πόσο είναι ασφαλές ο ανθρώπινος πολιτισμός να έρθει σε στενή επαφή με άλλους εξωγήινους, γνωστοποίησε ο πασίγνωστος φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ.

Δεν είναι η πρώτη παρέμβασή του πάνω στο θέμα τους διαστήματος και των εξωγήινων πολιτισμών.

Θέτοντας ως παράδειγμα τον σχεδόν δίδυμο με τη Γη πλανήτη Gliese 832c, ο πασίγνωστος φυσικός πρόβαλλε τον τρομερό κίνδυνο στον οποίο μπορεί να βρεθεί η ανθρωπότητα στην περίπτωση που όντως έρθει σε επαφή με ανώτερους εξωγήινους πολιτισμούς, ξεκαθαρίζοντας πως μέρα με τη μέρα πείθεται για το ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

"Μπορεί μια μέρα να καταφθάσει σε εμάς ένα σήμερα από έναν παρόμοιο πλανήτη. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην απαντήσουμε καν. Το να συναντήσουμε έναν ανώτερο πολιτισμό μπορεί να εξελιχθεί όπως η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο. Τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί καλά για τους γηγενείς.

Υπάρχει μάλιστα περίπτωση να είναι αδίστακτοι νομαδικοί πολιτισμοί που περιπλανώνται στον κόσμο αναζητώντας πόρους για να λεηλατήσουν και πλανήτες για να κατακτήσουν και να αποικίσουν".