Skip to main content

Οι παραστάσεις που θα ανέβουν στο θέατρο Τ τη φετινή σεζόν

Το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου που εδρεύει στην Αλ. Φλέμινγκ περιλαμβάνει κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ανήσυχες παραστάσεις και performances.

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας, από το ξεκίνημα της λειτουργίας του τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι σήμερα, το Θέατρο Τ παρουσιάζει το πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018.

Το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου που εδρεύει στην Αλεξάνδρου Φλέμινγκ περιλαμβάνει κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ανήσυχες παραστάσεις και performances, αλλά και νέους ή πρωτοεμφανιζόμενους Έλληνες συγγραφείς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Θεάτρου Τ για τη σεζόν 2017-2018:

Samuel Beckett, Το Τέλος του Παιχνιδιού
Το εμβληματικό έργο του Samuel Beckett επιστρέφει στη σκηνή του Τ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» και του Θεάτρου Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Δημήτρη Ναζίρη και Έφη Σταμούλη στους κεντρικούς ρόλους.
Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Κωνσταντίνου Καυκάσιου, Παγκάκι
Μια πρωτότυπη υπαρξιακή ιλαροτραγωδία, που έγραψε και σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Καυκάσιος, νέος δημιουργός από τη Θεσσαλονίκη. Το έργο πραγματεύεται με χιούμορ δύο οικουμενικά ζητήματα, τη μοναξιά και τον θάνατο.
Πρεμιέρα: 23 Οκτωβρίου 2017.

Bryony Lavery, Frozen
Μετά τους Βρικόλακες, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και το Θέατρο Τ ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το ψυχολογικό θρίλερ της Βρετανίδας συγγραφέως και σκηνοθέτιδας Bryony Lavery (Μπραϊόνι Λέιβερι) Frozen. Με ευαισθησία και χιούμορ, το έργο προσεγγίζει την απαγωγή και τον φόνο μιας δεκάχρονης από έναν παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνο, καθώς και τις συνέπειες του εγκλήματός του. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρη Ναζίρη και Σοφία-Μαρία Βούλγαρη.
Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου 2017.

Γιώργου Νικολαΐδη, MAIDen
Η Ζωή Ξανθοπούλου ενσαρκώνει μια γυναίκα που αφηγείται την ιστορία της ζωής της, ισορροπώντας ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Το έργο, που αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας “Maid Mom Made Mermaid” του Γ. Νικολαΐδη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ SYN στο Εδιμβούργο.
Παραστάσεις: 27 & 28 Νοεμβρίου 2017.

Tennessee Williams, Γυάλινος Κόσμος
Ο Γυάλινος Κόσμος, το ευαίσθητο αριστούργημα του Tennessee Williams και το έργο που τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται τον Δεκέμβριο σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντας. Η Γιώτα Φέστα επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Τ μετά τον μονόλογο της στην Αναγνώριση του Άκη Δήμου που παρουσιάστηκε πέρσι την άνοιξη.

Νίνας Ράπη, Splinters
Tον Φεβρουάριο τη σκυτάλη παίρνει μια σύγχρονη Eλληνίδα συγγραφέας, με πολλές επιτυχίες στο εξωτερικό. Ο λόγος για τη Νίνα Ράπη, που με το έργο της Splinters μάς ταξιδεύει από την ορμή της νεότητας προς την ωριμότητα και από την κοινωνική σύμβαση προς την ελευθερία της συνείδησης. Το έργο σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Μιχαήλ.
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου 2018.

Federico Garcia Lorca, Περλιμπλίν και Μπελίσα
Τον Μάρτιο, η Ομάδα Τέχνης Oberon από τη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στον ποιητικό κόσμο του Federico Garcia Lorca μέσα από την ερωτική ιστορία του Δον Περλιμπλίν για τη Μπελίσα, ένα έργο που παντρεύει το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα. Σκηνοθετεί ο Αλέκος Σπυριδάκης.
Πρεμιέρα: 9 Μαρτίου 2018.

Γεωργίας Βεληβασάκη, Κονσέρτο για Μία Μέρα που Πέρασε
Μια μουσικοθεατρική performance με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αθυρίδη. Το κείμενο της Γεωργίας Βεληβασάκη «συνομιλεί» με αποσπάσματα λόγου και ποίησης των Ελύτη, Σεφέρη, Καρβελά, Kant, Χειμωνά, Πλάτωνος, Κορνάρου, Παναγιωτίδη, Bishop, Pessoa και Borges, ενώ ακούγονται μουσικές αφηγήσεις της Λένας Πλάτωνος, του Μάνου Χατζιδάκι, του Αττίκ, τάνγκο, φλαμένκο και άλλα στίγματα.
Πρεμιέρα: 12 Μαρτίου 2018.
Θέατρο για παιδιά
Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων από την αγαπημένη ομάδα Κοπέρνικος επιστρέφει από τον Οκτώβριο για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μια ευρηματική παράσταση που συνδυάζει τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική παντομίμα και τους προ-ηχογραφημένους ήχους.
Πρεμιέρα: 27 Οκτωβρίου 2017.

Πληροφορίες για το Θέατρο Τ
Διεύθυνση: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, 546 42, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 854 333
Website: www.theatrot.gr
Facebook: www.facebook.com/theatrot