Skip to main content

Η παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα και το... γκρίζο στο Αιγαίο

Το ερώτημα για με την παρέμβαση Ομπάμα, η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου και τα μαθήματα γεωγραφίας που χρειάζεται επειγόντως ο πρωθυπουργός.

Συζητιέται ότι ο Ομπάμα θα επέμβει στην Μέρκελ για καλύτερη αντιμετώπιση της Ελλάδας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει η χώρα μας. Τι δεν καταλαβαίνω; Το ΔΝΤ είναι μαγαζί της Ουάσιγκτον. Γιατί ποτέ δεν επενέβησαν εκεί οι ΗΠΑ, αφού θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα; Μήπως μας χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, για να χαμηλώσουν τους Γερμανούς; Αυτό δεν συνέβη και με τον Βαρουφάκη;

Και το ΝΑΤΟ μάς έστειλαν στο Αιγαίο, για να επιστρέφει τους πρόσφυγες στην Τουρκία, μας είχε πει ο απίστευτος Καμμένος; (συγκυβερνηήτης και συνυπαίτιος, μη ξεχνιόμαστε) Η παρουσία του ΝΑΤΟ έδωσε το δικαίωμα στην Τουρκία να «γκριζάρει» το μισό Αιγαίο, υπό τη ανοχή των Αμερικανών.

Επειδή δεν παίρνουν το μέρος αυτού που έχει δίκαιο, αλλά μένουν, λένε, ουδέτεροι. Αυτό σημαίνει ότι δέχονται πως υπάρχουν αμφισβητήσιμες ζώνες, που είναι το πρώτο στάδιο της διεκδίκησης του εχθρού [διότι περί εχθρού πρόκειται, και να σταματήσουν οι ηλιθιότητες περί «ελληνοτουρκικής φιλίας», που παπαγαλίζουν προβοκάτορες και αφελείς πολιτικοί του »δήθεν»].

Το πράγμα είναι απλό: Θέλουμε το ΔΝΤ επειδή επιμένει σε ελάφρυνση του χρέους μας, θέλουμε και την Ευρώπη μήπως και παρθούν πολιτικές αποφάσεις ελάφρυνσης της λιτότητας. Αυτά για τις ελαφρύνσεις. Δεν θέλουμε το Ταμείο επειδή μας επιβάλλει λιτότητα για να πάρει τα λεφτά του, δεν θέλουμε επίσης την Ευρώπη επειδή αρνείται το κούρεμα του χρέους μας.

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα το λύσει ο Πολάκης, βάζοντας τους δανειστές τρία μέτρα κάτω από το χώμα. Ξέρει αυτός.

Τελικά ο Πάπας προκαθήμενος Εκκλησίας είναι, ή σόουμαν; Επισκέφθηκε ναό της Ρώμης για να προσευχηθεί για τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες ενόψει του ταξιδιού στην Λέσβο, προσφέροντας στην Παναγία ανθοδέσμη τριαντάφυλλων στα χρώματα της ελληνικής σημαίας (άσπρα και μπλε, βαμμένα βέβαια).

Αν πέσει και η Ορθόδοξη Εκκλησία στα χέρια των επικοινωνιολόγων και του show, βλέπω την Πάολα στο ψαλτήρι και τον Φωκά Ευαγγελινό να κάνει χορογραφίες σε μπαλέτο μέσα σε ναούς, στυλ προτεσταντών. Που είναι η σεμνότητα και η ταπεινοφροσύνη που πρέπει να συνοδεύει τα βήματα του Πάπα;.

Μαθήματα γεωγραφίας χρειάζεται ο πρωθυπουργός. Προ καιρού ο δόκτωρ πρωθυπουργός μας, αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά μίλησε για Λέσβο και Μυτιλήνη. Θα έμαθε εν τω μεταξύ ότι πρόκειται για ένα νησί και όχι για δύο. Τώρα όμως χρειάζεται μαθήματα γεωγραφίας και για την Ευρώπη.

Μετά το τέλος της συνάντησης Τσίπρα-Ολάντ στο Παρίσι, στον επίσημο λογαριασμό του Έλληνα πρωθυπουργού στο Twitter υπήρξε η ακόλουθη ανάρτηση: «Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ, φύγαμε από τη Γαλλία, μιά αφοσιωμένη φίλη της Ελλάδας, με αισθήματα αισιοδοξίας». Φεύγοντας από την Γαλλία πήγαινε στο… Στρασβούργο. Κάποιος έπρεπε να του πει ότι και το Στρασβούργο στη Γαλλία είναι! Φεύγοντας από το Παρίσι, σε ποια χώρα νόμιζε ότι πήγαινε; [η Ειδομένη, ξέρει πού είναι;]

Οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και το κυβερνητικό ΚΥΣΕΑ μετά από 2,5 ώρες σύσκεψη αποφάσισε «να υπερασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με αποφασιστικότητα, ευθύνη και νηφαλιότητα, προσηλωμένη η κυβέρνηση σε μια πολιτική ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή». Αν καταλάβατε εσείς, πώς θα φύγουν τα τουρκικά αεροπλάνα και πλοία από την επικράτειά μας, κατάλαβα κι εγώ.