Skip to main content

Η παρουσία της Frontex στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και η αριστερή Σία

Η παρουσία της Frontex στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, η αριστερή Σία Αναγνωστοπούλου και η πρόταση του Θέμου Αναστασιάδη για τα σχολικά βιβλία.

Η κυβέρνηση είναι αντίθετη με την παρουσία της Frontex στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Είναι όμως σύμφωνη με την δραστηριοποίηση της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τι δεν καταλαβαίνω; [Τελικά, εμπρός στον κίνδυνο αποβολής από την Σένγκεν, δυνάμεις της Frontex θα αναπτυχθούν στα σύνορα με τα Σκόπια - προς τι τότε οι κατηγορηματικά αντίθετες δηλώσεις;]

Η κατά τα άλλα αριστερή αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, διόρισε τα ανίψια της, τα δύο παιδιά της αδερφής της και μάλιστα μόλις τρεις μέρες από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της. Είναι νόμιμες οι προσλήψεις, είπε. Δεν κατηγορήθηκε γι’ αυτό. Απλώς, 1,5 εκατ. άνεργοι αυτομαστιγώνονται επειδή δεν έχουν συγγενή υπουργό. Κι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από τους υπουργικούς συγγενείς.

Τελικά, δεν θα μείνει αδιόριστος συγγενής υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννοούσε ο Τσίπρας ότι θα μειώσει την ανεργία; (έχουν πολλούς συγγενείς, ακόμη;)

Ενδιαφέρουσα η πρόταση του Θέμου Αναστασιάδη: «Αντί να γράψει τα σχολικά βιβλία ο Λιάκος (μέντορας της Ρεπούση και προστατευόμενος του Φίλη) γιατί δεν βάζουμε πανεπιστημιακούς από Τουρκία και Βουλγαρία; Και πιο φιλελληνικά θα είναι, και πιο φτηνά θα μας έρθουν. Καλύτερα απευθείας από Βουλγαρία και Τουρκία παρά από τον Φίλη, τον Λιάκο και την παρέα τους. Κύριε ελέησον»

Ο Κώστας Ζουράρις χρησιμοποίησε την αρχαιοελληνική λέξη «σκῶρ» (= περίττωμα) για την αποδόμηση της ελληνικής ιστορίας από Λιάκο, Ρεπούση και λοιπούς. Επειδή η στήλη έχει και παιδευτικό χαρακτήρα, να μου επιτραπεί να παραθέσω τις πτώσεις της λέξης: Ενικός: σκῶρ, σκατός, σκατί, σκωρ, και πληθυντικός: σκατά, σκατῶν, σκασί(ν), σκατά. Ποιος είπε ότι δεν έχουμε συνέχεια από την αρχαία Ελλάδα;

Ο Πούτιν προειδοποίησε την Τουρκία ότι «αν νομίζει πως θα γλιτώσει με κάποια μέτρα για τις τομάτες ή κάποιους περιορισμούς σε κατασκευαστικά έργα ή άλλους τομείς, πλανάται οικτρά», είπε οργισμένα. Και αμ’ έπος, αμ’ έργον.  Η Ρωσία ανέστειλε τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τον αγωγό αερίου Turkish Stream, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.

Ως συνήθως, ο Κοτζιάς τα έκανε πάλι μαντάρα. Υποσχέθηκε στους Ιρανούς ότι θα τους ξεπληρώσουμε το χρέος των 800 εκατ. δολ., που μένει στο συρτάρι εδώ και πολλά χρόνια. Πού θα τα βρούμε τα 800, την ώρα που έγινε χαμός για πολύ λιγότερα με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση;

Οι Ιρανοί βέβαια, το «έδεσαν κόμπο» και ο ΥΠΕΞ τους δήλωσε στα Μέσα, ότι η εξόφληση θα γίνει πριν από την επίσκεψη του Τσίπρα στο Ιράν. Ασιατική πονηριά, που σημαίνει ότι αν δεν τους ξοφλήσουμε, δεν θα καλέσουν τον Τσίπρα στην Τεχεράνη. Γιατί καλέ μου Κοτζιά δεν έμεινες στο Πανεπιστήμιο; Τι κακό σού κάναμε;

Διαπιστώνει ο γαλλικός Monde ότι, ούτε κέφι για διαδηλώσεις έχουμε, κρίνοντας τον μικρό αριθμό διαδηλωτών στις ανά την χώρα διαδηλώσεις. Τι να του πεις τώρα. Εδώ μας έφυγε το κέφι για άλλα πιο ευχάριστα, τις διαδηλώσεις θα κοιτάμε; [αρκεί που διαδήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης].