Skip to main content

Η παρουσία Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη και το εμπόλεμο με την Αλβανία

Η αλήθεια για τον νόμο της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία, η επίσκεψη Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη και οι ισχυρισμοί του Ιράν.

Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει δώσει τα πρώτα σημάδια για τον άκρως αμφισβητούμενο νόμο της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία, ο οποίος θα ανακληθεί σύντομα, γράφει ο αλβανικός Τύπος, ερμηνεύοντας δήλωση του Κοτζιά:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αισθάνονται οι Αλβανοί είναι η εμπόλεμη κατάσταση η οποία δεν έχει καταργηθεί επίσημα, η Ελλάδα σίγουρα θα απαντήσει. Και δεν μπορεί να υπάρξει επίσημο εμπόδιο ή επίσημη υποψία ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου. Είναι μια ιστορική ανοησία και πρέπει να τελειώνουμε μαζί της», δήλωσε ο Κοτζιάς σε συνέντευξή του.

Τι εννοεί ο Κοτζιάς που δεν είναι ερμηνεύσιμο; Γνωρίζει φυσικά, πως η άρση του εμπολέμου, φέρει στην επικαιρότητα το αίτημα των Αλβανοτσάμηδων για αποζημίωση των περιουσιών τους [την οποία εκτιμούν σε 10 δισ. ευρώ].

Ο Ζ. Ζάεφ δήλωσε ότι η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για το νέο έτος, έγινε για να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει προκατάληψη και ότι είναι ένας πολιτικός που θέλει να ανοίξει κλειστές πόρτες στους πολίτες για τη συνεργασία τους.

«Πιστεύω ότι βελτιώνεται το συνολικό τμήμα για την επίλυση του θέματος και χαίρομαι διπλά που ενώ ήμουν στη Θεσσαλονίκη με κάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και με τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όλα αυτά αποτελούν μια πρόσθετη επιβεβαίωση ότι υπάρχουν ορισμένες πιθανότητες να βρεθεί λύση σε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Υπάρχουν παιχνίδια γνώσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Όσοι θέλουν να διαπιστώσουν την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική εκπαίδευση να τα παρακολουθούν. Πολύ θα ήθελα να δω και δασκάλους παίκτες, για να γίνουν καλύτερα οι διαπιστώσεις.

Για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, που το Ιράν πέρασε τα δύσκολα χρόνια του εμπάργκο, τέτοιες βίαιες διαδηλώσεις δεν είχαν ξεσπάσει και γίνονται τώρα που η χώρα έχει αρχίσει να αποκτά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και επιχειρεί να κερδίσει από την συμφωνία που είχε συνάψει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα.

Οι αξιωματούχοι του Ιράν υποστηρίζουν ότι επιδιώκεται η βίαιη, αναγκαστική καταστολή των αποκαλούμενων δυνάμεων της "δημοκρατικής αντιπολίτευσης" [όπως ονομάζουν και την αντιπολίτευση της Συρίας, που συμμαχεί με την… δημοκρατική Αλ Κάιντα] θα είναι το ιδανικό επιχείρημα για να χρησιμοποιηθεί προς ανατροπή του καθεστώτος.

Και έτσι εκ νέου εμπάργκο, εκ νέου κυρώσεις με τελικό στόχο μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν ώστε να εκπέσει το αντιαμερικανικό status quo αν και το Ιράν είναι πολύ μεγάλο μέγεθος ακόμα και για τις ΗΠΑ.

Οι Ιρανοί κατηγορούν "ξένους πράκτορες» για τους φόνους διαδηλωτών. Ίσως δεν μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Αλλά, αυτή η ιστορία ξανάφερε στη μνήμη μου ένα αναπάντητο ερωτηματικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα Τσεβά, υπήρχαν 13 νεκροί στο Πολυτεχνείο το 1973, όλοι από 300 μέτρα μακριά μέχρι… χιλιόμετρα, στο Παγκράτι. Ποιοι τους σκότωσαν αυτούς; Αν ήσαν Έλληνες στρατιωτικοί, θα το μαθαίναμε αμέσως. Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να πληροφορηθεί ο λαός ποιοι όπλισαν τα χέρια των επαγγελματιών δολοφόνων;