Skip to main content

Η περήφανη απάντηση του στρατηγού και η αγάπη των οίκων για την Ελλάδα

Η υπερήφανη απάντηση του στρατηγού Ζιαζιά στον Φίλη, η αγάπη... των οίκων για την Ελλάδα και οι 60 εμπειρογνώμονες για το Σκοπιανό.

Υπερήφανη απάντηση του στρατηγού Κ. Ζιαζιά στον "λόγιο" π. υπουργό, που δεν θεωρεί μείζον θέμα τη σύλληψη των στρατιωτικών μας: [πολύ θα ήθελα να μάθω αν και πού υπηρέτησε ο Φίλης]:

«Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, κύριε Βουλευτά. Γνωρίζετε ότι τα στελέχη μας εκτελούσαν υπηρεσία ασφαλείας στην Μεθόριο μας, μέσα στη λάσπη , μέσα στο χιόνι, μέσα στο κρύο, βρεγμένοι, νηστικοί, μακριά από το σπίτι τους, μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους και όλα αυτά για την Πατρίδα και μόνο, και όχι για τα 800 ευρώ, όπως καταφέρατε να αποτιμάτε εσείς την Εθνική τιμή και αξιοπρέπεια».

Πού να τα καταλάβει αυτά ένας κυβερνητικό στέλεχος, στρατηγέ μου. Πες του κάτι για διορισμούς, κάτι για βόλεμα συγγενών, έστω για την πορεία προς τον σοβιετισμό. Για εθνική τιμή του λες, ενώ σύμφωνα με την ιδεολογία του, η πατρίδα είναι δημιούργημα του καπιταλισμού;

Ο Καμμένος μίλησε για ομηρία, ο Τσίπρας για συνηθισμένο συνοριακό επεισόδιο, ο Φίλης για έλασσον θέμα. Ομολογώ, πως αν οι Τούρκοι συνελάμβαναν κάποιους από τους ογκόλιθους της πολιτικής μας, θα έδινα κάτι τις, να τους κρατήσουν μόνιμα όμηρους. [Λένε ότι θα ζητήσει ανταλλάγματα ο Ερντογάν, για να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς μας. Θα συμφωνούσε άραγε με καμιά εκατοστή βουλευτές μας;]

Παραπονιάρης ο Ταγίπ, απευθυνόμενος στη Moodys: «Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε. Και αρθρογράφος-τσιράκι, έγραψε ότι είναι γνωστή η αγάπη του διεθνούς οίκου αξιολόγησης για τον εχθρό του Ερντογάν, την Ελλάδα δηλαδή.

Έτσι είναι καρντάσι. Ο δικός μας τάχει καλά με τους Αμερικανούς και τους Ρότσιλδ, γι’ αυτό βάλθηκαν να πείσουν εαυτούς κι εμάς, ότι η οικονομία μας πάει καλά. [Μη νομίσει κανείς ότι επειδή ο δικός μας είναι ο πιο πιστός φίλος των Αμερικανών, δεν είναι κατά βάθος αντιαμερικανός… Απλά το κρύβει προσωρινά, και θα το εμφανίσει μόλις κάνει την δουλειά τους και τον στείλουν πάλι στο 4%, ως αχρείαστο]

Εντυπωσιακή η φιλοπατρία της "Αριστεράς". Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, στο 19ο Συνέδριο ΚΚΕ πήραν την απόφαση: «Αν γίνει πόλεμος με Τουρκία, εμείς θα χτυπήσουμε την ελληνική αστική τάξη». Αναλυτικά η απόφαση:

«Το Κόμμα στο 19ο Συνέδριο συμπεριέλαβε εύστοχα στο Πρόγραμμα το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τη στάση των κομμουνιστών σε μια τέτοια περίπτωση: Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας». Αυτή είναι η λενινιστική θέση, στην οποία ομνύει κάθε Αριστερός.

Γράφει ο σκοπιανός Τύπος, ότι 60 περίπου εμπειρογνώμονες από την ελληνική πλευρά, διαφόρων τομέων, συνέταξαν σχέδιο συμφωνίας για το θέμα της ονομασίας, το οποίο θα παρουσιάσει ο Κοτζιάς στα Σκόπια. [Εξήντα εμπειρογνώμονες; Τόσοι άνεργοι για βόλεμα υπάρχουν ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ;] Η σλαβική τηλεόραση "Άλφα", που μετέδωσε την πληροφορία, υποστηρίζει ότι την έλαβε από διπλωματικές πηγές στην Αθήνα. Αυτές οι πηγές είναι λαλίστατες στους ξένους και βουβές στους εντόπιους.