Skip to main content

Ακαδημία Ρομποτικής: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τις βραβεύσεις

Η Ακαδημία Ρομποτικής διδάσκει και εμπνέει χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν στα σεμινάρια που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Αυτό που παρακολουθήσαμε χθες, στη μεγάλη αίθουσα συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, δεν είχε προηγούμενο αφού περί τα 1.400 άτομα συγκεντρώθηκαν για τις βραβεύσεις της Αγωνιστικής Ομάδας της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και για τις βραβεύσεις των 600 και πλέον παιδιών, που ολοκλήρωσαν τον 1ο Εκπαιδευτικό Κύκλο Ρομποτικής της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς.

Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοπόρας προσπάθειας που φέτος, για τρίτη χρονιά, υλοποιεί το ΠΑΜΑΚ, το μόνο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας με Ακαδημία Ρομποτικής και όπως είπε ο αντιπρύτανης καθ. Ιορδάνης Ελευθεριάδης, «αφού επιτύχαμε να έχουμε παιδιά ηλικίας 5 ετών, στο Πανεπιστήμιο, στα φροντιστήρια Ρομποτικής, είναι βέβαιο ότι αρκετά από αυτά θα τα έχουμε μετά από κάποια χρόνια, σαν φοιτητές μας».

Τα βραβεία στα μέλη της Αγωνιστικής Ομάδας της Ακαδημίας Ρομποτικής του ΠΑΜΑΚ επέδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος δήλωσε ότι είναι τιμή για την Περιφέρεια να βραβεύει αυτούς του νέους επιστήμονες που με το έργο τους διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του 2017, στην Κόστα Ρίκα, φέρνοντας την Ελλάδα στη 16η θέση, από τις 72 χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Η Περιφέρεια, πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας, αναλαμβάνει στο εξής να υποστηρίξει οργανωτικά, σε συνεργασία με το ΠΑΜΑΚ, τα φροντιστηριακά μαθήματα της Ακαδημίας, και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονία.

Την αγωνιστική ομάδα της Ακαδημίας αποτελούν δέκα φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, καθώς και φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ιατρικής. Προπονητής της Ομάδας είναι ο κ. Γιώργος Ζερβόπουλος από το ΠΑΜΑΚ.

Μέσα σε τρία χρόνια, από το 2015 που πρωτολειτούργησε η Ακαδημία Ρομποτικής με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Νικόλαο Φαχαντίδη, περί τις 3.000 παιδιά, από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού μέχρι και τάξεων του Λυκείου, πέρασαν από τα σεμινάριά του, που είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, καθώς υλοποιούνται με την υποστήριξη χορηγών και τη συνδρομή των γονέων. Τα σεμινάρια γίνονται στις αίθουσες του ΠΑΜΑΚ, που πλέον δύσκολα ανταποκρίνεται λόγω της μεγάλης ζήτησης για συμμετοχή, αλλά και με τη συνεργασία ενός δικτύου δημόσιων, ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων.

Τα μαθήματα, να σημειωθεί, γίνονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς, καθηγητές του ΠΑΜΑΚ που συνεπικουρούνται από φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Στην τελετή συμμετείχαν παιδιά που ήρθαν μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους ή καθηγητές τους, από όλη τη βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, από την Ορεστιάδα ως τα Ιωάννινα και τον Βόλο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο καθ. Φαχαντίδης αναφέρθηκε στα Προγράμματα Νέων Τεχνολογιών του ΠΑΜΑΚ και ειδικότερα στο περιεχόμενο της Ακαδημίας Ρομποτικής, ενώ ο καθ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Παντελής Αγγελίδης αναφέρθηκε στις κοινωνικές αλλαγές που φέρνει η τεχνολογική πρόοδος και η επανάσταση των τεχνολογιών της Πληροφορικής καθώς και τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο χώρο της Υγείας.