Skip to main content

Οι πεταλιές του Μπουτάρη με το ξύλινο ποδήλατο (vid)

Τους ποδηλάτες της πρωτοβουλίας «Pumpkin and bamboo» υποδέχθηκε σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ορθοπεταλιές με ένα χειροποίητο ξύλινο ποδήλατο, ελληνικής κατασκευής, έκανε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υποδεχόμενος στο δημαρχείο τους 300 ποδηλάτες της πρωτοβουλίας «Pumpkin and bamboo».

Τον δήμαρχο βοήθησε ο επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης, ο οποίος είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Οι ποδηλάτες που μετακινούνται με τα χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα ξεκίνησαν την πορεία τους ανά την Ελλάδα την 1η Ιουνίου, με στόχο να διανύσουν συνολικά 9.000 χιλιόμετρα σε 100 ημέρες.

«Ο Πολ Ευμορφίδης έχει πολλές καινοτόμες ιδέες, οι οποίες είναι και επιχειρηματικής αντίληψης και αειφόρου ανάπτυξης» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην όλη προσπάθεια. Όπως ανέφερε, «ο δήμος Θεσσαλονίκης θα βάλει υπό την αιγίδα του τον ποδηλατικό αυτό γύρο».

Σήμερα πέντε άτομα από την πρωτοβουλία - η σύνθεση των «300» αλλάζει συνέχεια - βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και συνάντησαν τον δήμαρχο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο ιδρυτής της Coco-mat, επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης πρότεινε στον κ. Μπουτάρη μια ξύλινη οικολογική κατασκευή σαν ομπρέλα για την πόλη, όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ποδήλατο και να παράγουν ενέργεια, φορτίζοντας έτσι ακόμα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στόχος της πρωτοβουλίας «Pumpkin and bamboo» είναι να ενώσουν με μια νοητή γραμμή όλη την Ελλάδα, διανύοντας 9.000 χιλιόμετρα σε 100 μέρες. Μέσο; Τα χειροποίητα ξύλινα ποδήλατά τους, ελληνικής κατασκευής.

Όποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό το ταξίδι, δηλώνοντας συμμετοχή μέσω του σάιτ της πρωτοβουλίας. Μέσα από το διαφορετικά αυτό ταξίδι, ο ποδηλάτης - τουρίστας έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις ομορφιές της χώρας και να τις αναδείξει σε όλον τον κόσμο, μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο της ιδιαίτερης διαδρομής τους. Μέχρι σήμερα στο ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε από την Αθήνα την 1η Ιουνίου, έχουν συμμετάσχει περίπου 100 άτομα, τα περισσότερα ξένοι τουρίστες.

Οι ποδηλάτες θα περάσουν από τις περιοχές Σκύρο, Χαλκίδα, Λειβαδιά, Λαμία, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Λάρισα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Θάσο, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Σαμοθράκη, Ξάνθη, Δράμα και Σέρρες.

Επόμενος σταθμός μετά τη Θεσσαλονίκη είναι η Βέροια, για την οποία ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι από το δημαρχείο.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί εκατοντάδες τέτοια ξύλινα ποδήλατα, τα οποία ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Το κόστος του κάθε ποδήλατου ξεπερνά τα 1.200 ευρώ. Όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας, όποιος αποκτήσει ένα τέτοιο ποδήλατο καλείται να φυτέψει ένα δέντρο στην Ξάνθη.