Skip to main content

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα νοκ άουτ του Champions League

Ο «Δικέφαλος» προκρίθηκε στους «16» του θεσμού μετά τη χθεσινή του νίκη στη Λετονία επί της Βέντσπιλς και στις 14 Φλεβάρη θα μάθει τον αντίπαλό του

Με την μεγάλη νίκη στη Λετονία επί της Βέντσπιλς, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League για 2η συνεχόμενη χρόνια. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ήττα της Νεπτούνας από την Τενερίφη, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 3ος στον όμιλο, καθώς μετά τη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας επί των Λιθουανών, υπερτερούσε σε πιθανή ισοβαθμία.

Έτσι, σύμφωνα με το φετινό σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες που τερμάτισαν στην 2η θέση των άλλων ομίλων.

Για την ώρα, ο μόνος σίγουρος αντίπαλος για τους «ασπρόμαυρους» είναι η Μπάνβιτ που πήρε την 2η θέση στον 3ο όμιλο, ο οποίος ολοκληρώθηκε σήμερα.

Ας δούμε όμως τι γίνεται στους άλλους ομίλους…

Από τον 1ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει:  

-την Καρσίγιακα, αν οι Τούρκοι νικήσουν την Μονακό ή αν η Όλντενμπουργκ ηττηθεί στην έδρα της από την Χάποελ Χολόν.

-την Όλντενμπουργκ, αν οι Γερμανοί νικήσουν την Χάποελ Χολόν και παράλληλα  η Καρσίγιακα χάσει από την Μονακό στην Τουρκία.

Από τον 4ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει:

-τη Νίμπουρκ, αν οι Τσέχοι νικήσουν στην έδρα τους την Ζιέλονα Γκόρα ή αν η Ναντέρ ηττηθεί από την Μπεσικτάς.

-την Ναντέρ, αν οι Γάλλοι νικήσουν την Μπεσικτάς και παράλληλα η Νίμπουρκ χάσει από την Ζιέλονα Γκόρα.

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στο «Παλατάκι» στις 6 ή 7 Μαρτίου και τον επαναληπτικό στην έδρα του αντιπάλου στις 13 ή 14 Μαρτίου.