Skip to main content

Το κόστος του προσφυγικού και η προώθηση Σύρων στο τουρκικό Κουρδιστάν

Η κυβερνητική στάση στο προσφυγικό που «πλήγωσε» τον τουρισμό, η επιβεβαίωση της Voria.gr και η υποκριτική στάση Τσίπρα από την 'Αρτα.

Ο τουρισμός πληρώνει την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Πίστευαν οι μαθητευόμενοι μάγοι ότι θα μας λυπηθεί η Ευρώπη, ή θα την εκβιάσουμε [είχαν προαναγγείλει οι Καμμένος και Μουζάλας, ότι θα τους στείλουμε και τζιχαντιστές], αλλά όπως όλα τα σχέδια των κυβερνητικών αριστεριστών, βούλιαξε κι αυτό.

Και μαζί βούλιαξε κι ο τουρισμός. Οι εικόνες από Ειδομένη, Πειραιά και νησιά, έδιωξαν τους τουρίστες, ενώ έπρεπε ο αριθμός τους και τα έσοδα να εκτιναχθούν. Βάλε κοντά σ’ αυτό και ότι επί ένα δίμηνο με τους πρόσφυγες και άλλο τόσο περίπου με τους αγρότες που είχαν κλειστά τα σύνορα, πληρώνει ακριβά ο λαός τα σοβιετικά πειράματα. Και πού είσαι ακόμη…

Η παράνοια δε των κυβερνητικών αποφάσεων φαίνεται και από το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας. Εκείνου του Κέντρου Προσφύγων, για το οποίο τόσα αρνητικά είπε η πρώτη φορά Αριστερά, το έκλεισε δε αμέσως [επειδή η Αριστερά έχει… ηθικό πλεονέκτημα], και τώρα το ξανανοίγει, αφού γέμισε την Ελλάδα με άθλια κέντρα κράτησης, στα οποία δεν λείπουν τα ναρκωτικά, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τα βίαια επεισόδια, με απαγόρευση στην ΕΛ.ΑΣ. να επέμβει στη διάλυση των συμμοριών, επειδή δεν είναι… προοδευτική ενέργεια!

Αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη ότι στη Voria.gr μαθαίνετε τις ειδήσεις… πριν γίνουν. Πριν από δυο μήνες γράφηκε άρθρο στη Voria.gr ότι ο Ερντογάν διαλύει τις κουρδικές πόλεις για να υποχρεώσει τους Κούρδους να τις εγκαταλείψουν και να βάλει εκεί Σύρους, ώστε να αλλοιωθεί ο πληθυσμός.

Κι εχθές έχουμε τα δημοσιεύματα του τουρκικού και ξένου Τύπου, που πληροφορούν ότι 413.575 παιδιά Σύρων εγγράφονται σε… τουρκικά σχολεία, σε περιοχές οι περισσότερες των οποίων έχουν κουρδικό πληθυσμό. Αυτό έχει ανησυχήσει τους Κούρδους, επειδή θεωρούν ότι ο Ερντογάν επιθυμεί να εποικίσει το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία) με Σύρους πρόσφυγες και να το αλλοιώσει πληθυσμιακά [όπως το είχαμε γράψει εμείς σε ανύποπτο χρόνο].

Αλλά, στο πίσω μέρος του μυαλού να κρατήσουμε και ένα άλλο ενδεχόμενο. Εκτουρκίζοντας έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό, τους στέλνει όλους πίσω στη Συρία -ή τμήμα από αυτούς- και αποκτά μια δυνατή τουρκική, ή φιλοτουρκική μειονότητα, πάλι σε κουρδικές περιοχές, της Συρίας αυτή την φορά.

Οι Γκιουλενιστές φταίνε για το πραξικόπημα στην Τουρκία, για την ρίψη του ρωσικού αεροπλάνου, για τον Τύπο, την οικονομία, την διοίκηση, ακόμη και για επιθέσεις του ΡΚΚ. Νομίζω, ότι φταίνε και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Μήνυμα ενότητας, μας λέει η κυβερνητική ΕΡΤ, ότι έστειλε ο πρωθυπουργός από την Άρτα. Δεν πιάνουν πλέον αυτά πρωθυπουργέ μου, όταν όλες οι πράξεις σου είναι διχαστικές. Και μάλιστα κάποιων συντρόφων σου που δεν συγκρατιούνται όσο εσύ, ακόμη χειρότερες. Τα λόγια ξεγέλασαν πολλούς. Ως πότε; Έμαθαν τώρα τι σημαίνει Αριστερά.

Theodore F. Brunner (Ιδρυτής του TLG και διευθυντής του μέχρι το 1997): «Σε όποιον απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής γλώσσας, απαντούμε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων μας και η επαφή με αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας». Κοίτα Φίλη μου, τι λένε οι αμόρφωτοι ξένοι. Ενώ αν είχαν το δικό σου επίπεδο, δεν θα έλεγαν συντηρητικές ανοησίες. Δεν συμφωνείς μαζί μου;