Skip to main content

Παρουσίες και απουσίες από το Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Έλενα Φύκα και Κατερίνα Σταμούλη, έκλεψαν την παράσταση αλλά στις επόμενες εκλογές πιθανόν να είναι αντίπαλες στην Α΄Θεσσαλονίκης.

-Είναι εξαιρετικές φίλες, δεν το κρύβουν, αλλά στις επόμενες εκλογές πιθανώς να βρεθούν στο ίδιο στρατόπεδο μεν, ανταγωνιζόμενες δε. Έλενα Φύκα και Κατερίνα Σταμούλη, έκλεψαν την παράσταση στο 7οπροσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όμως στις επόμενες βουλευτικές εκλογές φέρονται ως υποψήφιες να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης. Η «σκληρή» σε όλα τα επίπεδα εκλογική περιφέρεια θα φέρει και σκληρή «κόντρα». Προς το παρόν πάντως μόνο... αγάπες διακρίνουμε...

-Παρών στο προσυνέδριο της ΝΔ και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Χώρια από τη ΝΔ δεν μπορεί κι ας έχει εκφράσει παντοιοτρόπως τη δυσαρέσκειά του από τη συμπεριφορά της ηγεσίας του κόμματος προς το πρόσωπό του. Ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και περιφερειάρχης, είχε επαφές με πολλούς παλιούς γνώριμους στο Porto Palace, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά του και την προσμονή για να ιδωθεί με τον Κώστα Καραμανλή. Ορισμένα πράγματα δεν ξεχνιούνται ποτέ, ούτε μπορούν να τα σκεπάσουν οι πικρίες.

-Έντονη η απουσία της αυτοδιοίκησης από το προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Από τους εννέα «γαλάζιους» δημάρχους έδωσαν το παρών δύο και ακολούθησε και τρίτος ώρες αργότερα. Οι τρεις ήταν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας και ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος. Πού ήταν οι υπόλοιποι; Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα. Πάντως, ο κ. Φωτόπουλος μάθαμε ότι ήταν στα Γιάννενα και στην επιστροφή πέρασε από το προσυνέδριο προτού καν πάει σπίτι του... Οι άλλοι δήμαρχοι έστειλαν πάντως αντιπροσώπους. Το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επέστρεψε από το εξωτερικό και ήρθε στο Porto Palace, λίγο πριν την άφιξη και του Κώστα Καραμανλή...

-Δυναμική ήταν η παρουσία πάντως των περιφερειακών συμβούλων της Κεντρικής Μακεδονίας στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί αντιπεριφερειάρχες, μεταξύ των οποίων οι Φάνης Παπάς, Κώστας Γιουτίκας και Σοφία Μαυρίδου και σχεδόν σύσσωμη η παράταξη Τζιτζικώστα, όπως άλλωστε και η παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη, παρουσία του κόουτς έδωσαν δυναμικό παρών, ενώ πολλοί παρακολούθησαν τις παράλληλες θεματικές κι όχι τις δυο που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική αίθουσα του προσυνεδρίου.