Skip to main content

Πού ήταν εξαφανισμένοι οι σύντροφοι διαδηλωτές για το Παλαιστινιακό;

Η επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Αθήνα, η προκλητική Κατερίνα Ακριβοπούλου, η ελληνική σημαία στην αιγυπτιακή Πρεσβεία του Κατάρ και οι Ουκρανοί ιστορικοί.

Πολύ χαρούμενος ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Νετανιάχου. Δεν ξέρω αν χάρηκε και ο Κουράκης. Δεν τον είδα πάντως έξω από το Μέγαρο να διαδηλώνει κατά του Ισραήλ για το παλαιστινιακό. Αν ήταν στην αντιπολίτευση Τσίπρας και Κουράκης, χεράκι-χεράκι, θα ανέβαιναν στα κάγκελα διαμαρτυρόμενοι.

Αν η κατάστασή μας δεν ήταν τραγική, σίγουρα θα ήταν γελοία. Ενδεικτική της απουσίας ήθους από την πολιτική σκηνή. Που αποδεικνύει την προσπάθεια του πολιτικού κόσμου να υπηρετεί μόνον τα προσωπικά συμφέροντα.

Καλώς να δεχτούμε τον Γιλντιρίμ στην Αθήνα, για διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό μας. Δεν με φοβίζει ο Γιλντιρίμ, επειδή κι αυτός έχει έλλειμμα παιδείας (αλλά με πείρα στις διαπλεκόμενες επιχειρήσεις). Με φοβίζει που θα τον συνοδεύουν πέντε-έξι υπουργοί. Που αγαπούν την πατρίδα τους και δεν έχουν ιδεοληπτικά αγκυλώματα. Ποιους θα βάλουμε απέναντί τους, εκτός από τον Κοτζιά;

Πεντάρα δεν δίνουν για την εικόνα τους στον λαό, που φαίνεται θέλουν να διχάσουν, επειδή αυτό τους εξυπηρετεί κομματικά. Η συντρόφισσα Κατερίνα Ακριβοπούλου, παρουσιάστρια εκπομπής στην κομματική ΕΡΤ, στον προσωπικό της λογαριασμό ανέβασε μια φωτογραφία -φωτομοντάζ- που παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ζητιάνο που ζητά... εκλογές.

Από το ποσόν των 8,5 δισ. ευρώ που θα πάρουμε από το τελευταίο Μνημόνιο της πρώτη φορά Αριστεράς, θα δοθούν στον Ιούλιο 7,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,9 θα δοθούν για πληρωμές χρέους και θα μείνουν 800 εκατομμύρια ευρώ προς χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο, όπου υπάρχει υποχρέωση να εξοφληθεί μέρος του κρατικού χρέους προς τους ιδιώτες.

Μόνο που το χρέος ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ, που σημαίνει πως ετοιμάζεται κατάλογος των «δικών τους παιδιών», που θα προτιμηθούν φυσικά. Οι άλλοι; Δεν βαριέσαι. Ιδιώτες επιχειρηματίες είναι, ας κάνουν σοβιετικού Τύπου εταιρίες -όπως συχνά μας ενημερώνουν υπουργοί ότι σχεδιάζουν- κι έχει ο Μαρξ…

Η ελληνική σημαία υψώθηκε στην αιγυπτιακή Πρεσβεία στο Κατάρ. Όπως χαρακτηριστικά μας ενημέρωσε η σελίδα του ΥΠΕΞ «μόλις σηκώσαμε ελληνική σημαία σε Πρεσβεία Αιγύπτου Ντόχας. Πρώτη μας μέριμνα 260.000 Αιγύπτιοι εργαζόμενοι στο Κατάρ. Η Ελλάδα διαμεσολαβεί». Ο αλ Σίσι έστειλε μήνυμα στον Ερντογάν. Θα το αξιοποιήσουμε;

Ο σκοπιανός Τύπος δημοσίευσε, αλλά ο Δ. Αβραμόπουλος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ότι η ΕΕ σχεδιάζει την κατασκευή ενός μεγάλου στρατοπέδου προσφύγων για την υποδοχή χιλιάδων μεταναστών στην περιοχή Ντεμίρ Καπίγια, στα Σκόπια, από τις 100 περίπου χιλιάδες που βρίσκονται στην επικράτεια της Ελλάδας. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμη συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση, είπε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Δεν έχουν μόνο οι Σλάβοι, Τούρκοι και Αλβανοί «σοβαρούς» ιστορικούς επιστήμονες. Εμφανίστηκε και ο Πιοτρ Γιουσένκο, Ουκρανός, που δήλωσε ότι οι Έλληνες φιλόσοφοι μιλούσαν την …ουκρανική γλώσσα. Μάλιστα, είπε ότι ο Διογένης πρότεινε στην κυβέρνησή του (;) να χρησιμοποιεί για τη διαχείριση του κράτους την ουκρανική ως επίσημη γλώσσα…