Skip to main content

Η μπάλα στην εξέδρα από την... εμπροσθοφυλακή της κυβέρνησης

Η πρόκληση Ερντογάν με τη συνθήκη της Λοζάνης, η... εμπροσθοφυλακή της κυβέρνησης οι... δεύτερες σκέψεις Μοουτάρη για το άγαλμα του Κεμάλ.

Είπε ο Ερντογάν: «Είναι δικά μας τα νησιά. Εκεί ακόμη υπάρχουν τζαμιά και οθωμανικά μνημεία». Ο Τσίπρας έπρεπε να απαντήσει: «Είναι δική μας η Μικρά Ασία. Εκεί ακόμη υπάρχουν εκκλησιές, θέατρα, ελληνικά μνημεία». [Δεν θα το πει όμως, επειδή είναι "προοδευτικός"].

Όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που ταρακουνούν την κυβέρνηση, το κόλπο είναι γνωστό. Μπαίνει στην εμπροσθοφυλακή πότε ο Πολάκης, πότε ο Φίλης, πότε ο Σκουρλέτης, και ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα. Κάνει κάποιος μια εμπρηστική δήλωση, ασχολούμαστε όλοι μ’ αυτήν και θάβεται για λίγο το σοβαρό ζήτημα. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει ο επόμενος. Ότι διαλύεται η χώρα, αυτό το κρύβουν επιμελώς.

Αυστριακοί και Γερμανοί (una razza) χαϊδεύουν Αλβανούς και Τούρκους. Ο Αυστριακός  Ευρωπαίος Επίτροπος για την Διεύρυνση, Γιόχανες Χαν, έκανε λόγο για «τσάμικο ζήτημα», αφενός λόγω δικής μας ανικανότητας να ενημερώσουμε σωστά και να απαιτήσουμε σεβασμό στο δίκαιο, αφετέρου, ίσως, λόγω της αυστριακής πολιτικής να κηδεμονεύσει εκ νέου την Βαλκανική.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν, για τη συνθήκη της Λοζάνης και όταν ρωτήθηκε εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».

Το είδαμε κι αυτό. Διαδήλωση διαμαρτυρίας Κυπρίων έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία, με συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και μάλιστα με πρωτοπόρους τους αρχηγούς του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, Ν. Παπαδόπουλο και Μαρίνο Σιζόπουλο. Και γιατί αυτό; Επειδή κατά ανεξήγητο τρόπο [τίποτε δεν είναι εξηγήσιμο στο ελληνικό ΥΠΕΞ] οργανώθηκε παράσταση σε αρχαίο θέατρο στην… Κατεχόμενη Λευκωσία, με συμμετοχή ελληνικών κρατικών θεατρικών οργανισμών.

Είμαστε στα καλά μας; Είχε ξεσηκωθεί ο λαός όταν ο Ρουβάς έκανε κοινή μουσική εκδήλωση στην διαχωριστική γραμμή, και τώρα το ίδιο το ελλαδικό κράτος αναγνωρίζει έμμεσα την τουρκική κατοχή; Τόσος "προοδευτισμός" δεν αντέχεται!

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Καραγιώργης, με ένταλμα της Ιντερπόλ, κατηγορούμενος από την ολλανδική κυβέρνηση για δολία πτώχευση και άλλα τινά. Ο φίλος του Πάνου Καμμένου, κατά την παρουσίαση πέρσι της μιντιακής εταιρίας του στον χώρο των περιφερειακών καναλιών, ευτύχησε να βρίσκονται στην πρώτη σειρά οι υπουργοί Χρ. Σπίρτζης και Νίκος Παππάς. [Πρόβλημα και σε περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, που έμειναν χωρίς χορηγό].

Τι σκέφτεται ο Μπουτάρης με τον αντικεμαλισμό που επικρατεί στην Τουρκία; Θα προχωρήσει στην ανέγερση αγάλματος του Κεμάλ, ή μήπως να προτιμήσει του Ερντογάν, για να γίνει καλύτερα η προσέλκυση Τούρκων τουριστών; [Αλήθεια, οι Τούρκοι τουρίστες που έρχονται στην πόλη, έχουν μέρος να διανυκτερεύσουν, ή πρέπει να κτίσουμε κι άλλα ξενοδοχεία; Βαδίζω στους δρόμους, κι όλο πάνω σε Τούρκους τουρίστες πέφτω].

Ο... ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού πάει καλά. Το Βελγικό Κόμμα της Εργασίας έρχεται τρίτη κατά σειρά πολιτική δύναμη στις Βρυξέλλες, με ποσοστό 11%. Πρόκειται για μαοϊκής προέλευσης κόμμα που συγκεντρώνει την συμπάθεια των μεταναστών.