Skip to main content

«Η πρόκληση: φθορά και κάλλος»: Εκδήλωση Τελλόγλειου με τον Γιανναρά

Η εκδήλωση ανήκει στον κύκλο «Διάλογοι με τον Σωτήρη Σόρογκα» που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της μεγάλης έκθεσης «Κατά βάθος είναι ζήτημα φωτός»

«Η πρόκληση: φθορά και κάλλος» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα με προσκεκλημένο ομιλητή τον καθηγητή Φιλοσοφίας, συγγραφέα Χρήστο Γιανναρά, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στις 19.30.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο «Διάλογοι με τον Σωτήρη Σόρογκα», που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της μεγάλης έκθεσης του σημαντικού δημιουργού «Κατά βάθος είναι ζήτημα φωτός» στο Τελλόγλειο.

Εκκινώντας από ζητήματα όπως το θέμα της φθοράς στα έργα του Σόρογκα και η διερεύνηση της ιδέας του κάλλους στην τέχνη, ο κ. Γιανναράς θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον καλλιτέχνη. Στη συζήτηση θα πάρει μέρος και η ιστορικός Τέχνης, επίτιμη γενική διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού Μαίρη Μιχαηλίδου.

Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης. Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

Τον κύκλο «Διάλογοι με τον Σωτήρη Σόρογκα» άνοιξε ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης. Ακολουθεί εκδήλωση με προσκεκλημένους ομιλητές τους ποιητές  Μιχάλη Γκανά και Δημήτρη Κοσμόπουλο (12 Απριλίου).   

Για  συμμετοχή στην εκδήλωση αρκεί το εισιτήριο εισόδου  (5 ευρώ).