Skip to main content

Η (προ)συμφωνία Κοτζιά-Νίμιτς και η... πονηρή ανακοίνωση του ΓΕΝ

Τα 15 μόλις λεπτά που συζήτησε ο ΥΠΕΞ με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, η... πονηρή ανακοίνωση του ΓΕΝ και όσα λέει ο Ράμα για τα ελληνοαλβανικά.

Κατά τη συνάντηση Κοτζιά-Νίμιτς, δεν καταλάβαμε ούτε τι συζήτησαν, ούτε γιατί έγινε. Συναντήθηκαν μόνο για 15 λεπτά. Τι να προλάβει να πει κανείς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Αλό Μάθιου… Αλό Νικ, πάει ο χρόνος. Μέχρι που υπέθεσα ότι μπορεί να έτυχε ο Νίμιτς να περνά από το υπουργείο, μεγάλος άνθρωπος είναι, σκέφθηκε ότι στο κτήριο θα υπάρχει τουαλέτα, κι ανέβηκε προς ανακούφιση. Κάπως έτσι πρέπει να έγινε.

Παιδιά, δεν αφήνετε το δούλεμα… Ολόκληρο ταξίδι στην Αθήνα για συνάντηση 15λεπτου, δείχνει ότι τα πράγματα μάλλον τα συμφωνήσατε, κι έμεινε πώς θα μας το ξεφουρνίσετε.

Ακούω βέβαια, ότι ο λαός δεν θα συγχωρήσει αυτούς που θα φανούν ενδοτικοί. Θυμάμαι όμως, την προδοσία στα Ίμια, την προδοσία του Οτσαλάν, και ψηφίστηκαν πάλι οι ίδιοι, που κατηγορήθηκαν ως ενδοτικοί. Καμιά σημασία, αν εξελέγη η Ν.Δ. και οι ισχυροί έβαλαν στην καρέκλα τον Σημίτη. Μήπως ο λαός αποφασίζει; Εμάς μας έχουν, για να επικυρώνουμε τις αποφάσεις τους, σε αποτελέσματα που έχουν βγει πολύ πριν από τις εκλογές.

Δεν συμβαίνει πάντα όμως. Με τη χθεσινή συνέντευξη, μας φοβίζει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, ότι μπορεί να μας συμβεί κάποιο ατύχημα στο Αιγαίο. Ό,τι έλεγε περίπου κι ο Τάσκα, πριν μπουν  οι Τούρκοι στην Κύπρο. Αλλά ο Ν. Κοτζιάς ξέρει, από την εποχή που ήταν σε ισχυρή συντροφιά και προπαγάνδιζε το Σχέδιο Ανάν, ότι ο λαός της Κύπρου τους το έτριψε κατάμουτρα. Κι η Κύπρος γλύτωσε την τουρκοποίηση.

Η μισή αλήθεια, είναι μεγάλο ψέμα. Η ανακοίνωση του ΓΕΝ, για το στεφάνι που έριξε όπου λάχει ο Καμμένος, και που οι φωτογραφίες αποδεικνύουν αδιάψευστα, ότι δεν ήταν το σημείο που χάσαμε τους πιλότους μας, το ΓΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση που ουσιαστικά δικαιώνει τους Τούρκους. Προσέξτε, πόσο προσεκτικά είναι διατυπωμένη, για να μη καταλαβαίνουν πολλά-πολλά όσοι δεν έχουν εμπειρία.

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία έπλευσε στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου ΠΝ21. Περί τις 10:30, εκτελέστηκε ρίψη στεφάνου».

Πρώτον, "έπλευσε στο στίγμα πτώσης", όχι "έφθασε στο στίγμα". Δεύτερον "εκτελέστηκε ρίψη στεφάνου". Πού εκτελέστηκε; Πλέοντας προς το στίγμα. Δεν είχαν άδικο στα σόσιαλ μίντια όσα ειρωνεύθηκαν την κίνηση Καμμένου, να ρίξει στεφάνι στο πουθενά, ενώ ανάμεσα σ’ αυτόν και στα Ίμια βρίσκονταν τουρκικά πλοία, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Την επόμενη φορά, αν θα είναι πάλι υπουργός, να στείλει το στεφάνι με e-mail, να μη μας δουλεύουν οι Τούρκοι.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι συζητά θέματα, για τα οποία η Ελλάδα επί δεκαετίες υποστηρίζει σθεναρώς ότι δεν υπάρχουν. «Είμαστε ένα βήμα μπροστά με τον διάλογο με την Ελλάδα […] με θέματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς, όπως η συμφωνία της οριοθέτησης της θάλασσας  ή η εγγύηση των δικαιωμάτων όλων των Αλβανών πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν στην κοινότητα των τσάμηδων, να έχουν ελεύθερη ανεμπόδιστη κυκλοφορία  και να έχουν πλήρη νομική πρόσβαση σε κάθε αξίωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας».

Ο Ν. Κοτζιάς, διέψευσε τον Μπουσάτι. Θα διαψεύσει και τον Ράμα, που τα συζήτησε με τον Τσίπρα;