Skip to main content

Οι... προσλήψεις αριστερών συγγενών και ο Ντοστογιέφκσι

Η «πρώτη φορά Αριστερά» είχε αρχίσει τους διορισμούς από την πρώτη ώρα ανάληψης της εξουσίας και έδωσε την σκυτάλη στην «δεύτερη φορά Αριστερά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας για τους διορισμούς μαμάς, αδελφού και φίλης του γραμματέα της Νεολαίας του, προβάλλει το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, και αυτό είναι και νόμιμο και ηθικό.

Αλλά, ή εκεί στο κόμμα έχουν κοντή μνήμη, ή σιγουρεύτηκαν ότι ο λαός δεν θυμάται τίποτε. Επειδή, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2015, πριν από την «πρώτη φορά Αριστερά», ο Τσίπρας, έλεγε στο διαρκές συνέδριο του κόμματός του:

«Αποσυμφορούμε το δημόσιο τομέα από τις στρατιές των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε την στελέχωση των γραφείων υπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών από τις τάξεις των δημόσιων υπαλλήλων, της Δημόσιας Διοίκησης. Ερχόμαστε για να εμπιστευθούμε τη Δημόσια Διοίκηση, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκουν».

Η «πρώτη φορά Αριστερά» είχε αρχίσει τους διορισμούς από την πρώτη ώρα ανάληψης της εξουσίας και έδωσε την σκυτάλη στην «δεύτερη φορά Αριστερά» να συμπληρώσει τα κενά που έμειναν από προσλήψεις συγγενών. Αλλά δεν έφτανε αυτό. Επιχειρεί και να διχάσει τον λαό, πάνω που λέγαμε να ξεχάσουμε τα μετακατοχικά γεγονότα.

Ο νέος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, φανέρωσε την ολοκληρωτική ιδεοληψία από την οποία διακατέχεται. Με επιστολή του «αποκαλεί ρουφιάνο» τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε τις προσλήψεις των συγγενών και φίλης του στο δημόσιο, μας ενημερώνει για αγωνιστική παρουσία σε καταλήψεις και τα σχετικά, ότι ο παππούς του ήταν δικαστής σε λαϊκό δικαστήριο του ΕΑΜ (αυτό είναι τίτλος τιμής;) και μας λέει ότι «γράφει στα παλιά του παπούτσια» τις ρουφιανιές.

Άλλος ένας που φανερώνει δημόσια το «νέο ήθος» της Αριστεράς, το οποίο πλέον εντυπώνεται στη μνήμη πολλών παραπλανημένων αστών, που δεν είχαν την τύχη να το γνωρίσουν από κοντά [το ήθος]. Τώρα το έμαθαν. Καλό είναι που υπάρχουν σαν τον γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που το διδάσκει. [Αμφιβάλω αν έχει καταλάβει την βλάβη που προξενεί στην Αριστερά του «νέου ήθους»]

Αλήθεια, ο φέρελπις γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερηφανεύεται για τον παππού του, που ήταν «λαϊκός δικαστής» του ΕΑΜ, πληροφορήθηκε από όλες τις πηγές τι ήταν τα κομμουνιστικά «Λαϊκά Δικαστήρια του Βουνού»; Έμαθε με ποιες διαδικασίες έπαιρναν τις αποφάσεις; Του συνιστώ, να μη αρκεστεί μόνον σε κομμουνιστικά προπαγανδιστικά κείμενα. Ας ρίξει και αλλού μια ματιά. Τότε, αμφιβάλλω αν θα εξακολουθήσει να το θεωρεί «τίτλο τιμής». [Να μάθει και για τους «τενεκέδες με τις λίρες»].

Την παράσταση “Έγκλημα και τιμωρία” του Ντοστογιέφκσι παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, φίλους και συνεργάτες του. Καλό είναι αυτό. Συνειδητοποίησαν το έγκλημα κατά του λαού, και προσπαθούν να μάθουν ποια θα είναι η τιμωρία τους.

Ραχήλ: «Το μόνο που ενδιέφερε τον Πάνο Καμμένο ήταν να γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας»! Μεταξύ μας, Παναγιώτη, μας κατάλαβαν όλοι.

Ό πρωθυπουργός επιτέθηκε από το βήμα Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κομματοκρατία…  «Είμαστε αποφασισμένοι, με αυτές τις αντιλήψεις και νοοτροπίες, να χαράξουμε μια διαχωριστική γραμμή…», είχε δηλώσει. Λεπτομέρεια: Πρόεδρος του εν λόγω Κέντρου, τοποθετήθηκε η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου… Την τσάκισε την κομματοκρατία.