Skip to main content

Η πρόταση της εισαγγελέως για τα στημένα

Ηχηρά ονόματα περιλαμβάνονται στην πρόταση της εισαγγελέως, κ. Πόπης Παπανδρέου, για τα στημένα παιχνίδια, καθώς προτείνεται να ασκηθεί δίωξη εναντίον προέδρων μεγάλων ΠΑΕ και παραγόντων του ελληνικού

Ηχηρά ονόματα περιλαμβάνονται στην πρόταση της εισαγγελέως, κ. Πόπης Παπανδρέου, για τα στημένα παιχνίδια, καθώς προτείνεται να ασκηθεί δίωξη εναντίον προέδρων μεγάλων ΠΑΕ και παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, εκτός από τους ήδη κατηγορούμενους, προτείνεται να ασκηθεί δίωξη για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγχρόνως τονίζεται ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον του και για απλή συνεργεία σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση.

Για τα ίδια αδικήματα προτείνεται να ασκηθεί δίωξη και εναντίον του Θανάση Κανελλόπουλου, ο οποίος φέρεται στη δικογραφία να έχει συνομιλίες με τον κ. Μαρινάκη, τον Αχιλλέα Μπέο, τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Νίκο Πατέρα για συγκεκριμένους αγώνες.

Δίωξη προτείνεται να ασκηθεί και στους: Θωμά Μητρόπουλο, πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αιγάλεω, Γιάννη Κομπότη, πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Σπ. Καλογιάννη, πρώην προέδρου της Κέρκυρας και νυν πρόεδρου της Football League, Αντώνη Μανίκα, πρώην τερματοφύλακα του Πανιωνίου και προπονητή, Αγγ. Τραυλό, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Γιώργο Μποροβήλο, πρώην διαιτητή και νυν προέδρου του Αστέρα Τρίπολης και αντιπροέδρου της Σούπερ Λίγκας, Δημήτρη Μπάκου, μεγαλομέτοχου του Αστέρα Τρίπολης. Επίσης κατά των πρώην ποδοσφαιριστών Ευστ. Προβατίδη, Πέτρο Ρουτζιέρη, Τάκη Γιαννόπουλου, Παυλ. Δήμου, Παν. Σπάρταλη, Γ. Σαλαμαστράκη, Ι. Τσιγιάννη, των διαιτητών Αθαν. Γιάχου, Δημήτρη Καλόπουλου, Σπυρίδωνα Τρύφωνα, του ιδιοκτήτη της Κέρκυρας, Γ. Λύπαντζη, του προπονητή Περ. Αμανατίδη, των ποδοσφαιριστών Χ. Ρέγιες και Μαρσ. Γκούτμαν, του Γ. Χριστοβασίλη, πρόεδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, του Γ. Γρηγορόπουλου, πρώην πρόεδρου της Καλαμάτας, του Κων. Χρυσοχοϊδη, πρόεδρου του Διαγόρα, Ι. Σπάθα, πρώην διαιτητή και στους Ι. Ναυρινιάνη, Βασ. Αδαμάκη, Ι. Αρφάνη, Ευάγγελο Κιοτζένη και Ακη Πάσαρη.

Οι κατηγορίες είναι της δωροδοκία και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια (ξέπλυμμα).

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον 9ο τακτικό ανακριτή, που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την κύρια ανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κληθούν συνολικά 80 άτομα. Εκτός των δέκα συλληφθέντων, για τα υπόλοιπα πρόσωπα, πάντως, δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση της υπόθεσης και επομένως δεν μπορεί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ολυμπιακός: «Κανένα στοιχείο»

Σαφής είναι η θέση του Ολυμπιακού για τα 41 ύποπτα παιχνίδια και για τη φημολογία που φέρει την ομάδα να εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Απ' τον Πειραιά, λοιπόν, ξεκαθαρίζουν ότι ο Ολυμπιακός δεν αναφέρεται σε κανένα απ’ τα ματς που απέστειλε την τελευταία διετία η ΟΥΕΦΑ ως ύποπτο. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι αγώνες αυτοί είναι στην εποχή πριν απ’ τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ αποκαλύπτεται πως εκ των διαλόγων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό ή τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, τονίζει ότι αυτή την περίοδο ασχολείται με την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Μαρινάκης: «Δεν μας αγγίζουν»

Για πόλεμο λάσπης εναντίον του ίδιου και του Ολυμπιακού, που έχει αρχίσει από το Φεβρουάριο, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Η υπόθεση των στημένων αγώνων ούτε μας αφορά, ούτε μας αγγίζει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει το οποιοδήποτε αδίκημα. Τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα που ξεκίνησαν τον πόλεμο λάσπης το Φλεβάρη, συνεχίζουν και τώρα», τόνισε ο κ. Μαρινάκης στο περιθώριο της παρουσίασης του Λιούμπομιρ Φέισα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη μεταγραφή του Σέρβου μέσου είπε πως «δεν επηρεαζόμαστε από την επικαιρότητα και αυτά που ακούμε».

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που μπλέκεται στο σκάνδαλο που ξέσπασε, χωρίς όμως να κάνει κάποια δήλωση.