Skip to main content

Η πρωτιά Τζιτζικώστα και οι παλαιοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρωτιά Τζιτζικώστα σε νέα δημοσκόπηση, η οργάνωση των παλαιών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ και τα νέα καθήκοντα του Θόδωρου Μιχόπουλου.

-Δεύτερη δημοσκόπηση που φέρνει πρώτο σε όλες τις κατηγορίες των ψηφοφόρων τον Απόστολο Τζιτζικώστα μετά το φιάσκο των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου. Δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση του «Πρώτου Θέματος» και φέρνει πρώτο τον κ. Τζιτζικώστα ακόμη και στην κατηγορία των Νεοδημοκρατών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την καλύτερη επίδοσή του την καταγράφει σε εκείνους που θα δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες με 27,2% στη δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi. Και σε αυτή την κατηγορία όμως έρχεται δεύτερος, παρότι στο παρελθόν προηγούταν, καθώς ο κ. Τζιτζικώστας καταγράφει ποσοστό 28,4% και πρωτιά. Ακολουθεί τρίτος σε όλες τις κατηγορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έχει επίσης αυξημένες επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις μετά τις 22 Νοεμβρίου.

-Η αδυναμία διοργάνωσης εκλογών έχει πληγώσει βαθιά τους Νεοδημοκράτες. Το ακούς σε κάθε γωνία. Το κόμμα, δηλαδή όλα τα όργανα που εμπλέκονται και έχουν λόγο, ας αποφασίσει να κάνει ή να μην κάνει μήνυση σε βάρος της εταιρίας Infosolutions, που ανέλαβε την ευθύνη για το φιάσκο. Αυτοί ξέρουν. Το να συνεχίζεται όμως η δημόσια κουβέντα για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξευτελιστικό πια για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Και είναι ακόμη μεγαλύτερη η ξεφτίλα όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι με τη συγκεκριμένη εταιρία η ΝΔ είχε διαρκή πάρε δώσε... Οι πομπώδεις εκφράσεις και η προσπάθεια να αποκομίσουν κάποιοι οφέλη από το φιάσκο μόνο κακό κάνει. Τώρα έρχονται στο φως τιμολόγια, εντάλματα πληρωμής, αποδείξεις είσπραξης του ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρίας από την περίοδο 2001 – 2006, όταν δηλαδή γραμματέας ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Τότε με την επωνυμία Infinity η εταιρία είχε την ευθύνη κατασκευής και την εγκατάσταση λογισμικού σε server του τμήματος μηχανογράφησης της ΝΔ. Αν δε σταματήσει να γίνεται δημόσια αντιπαράθεση χάριν παλικαρισμών για το ζήτημα των αποτυχημένων εκλογών, η πληγή δε θα κλείσει. Σε ορισμένες υποθέσεις καλύτερα να πράττεις, χωρίς να μιλάς. Όπως κάποτε είπε κάποιος... σοφός «υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται και πράγματα που λέγονται και δε γίνονται».

-Αν δεν το έχουν καταλάβει εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, οι παλαιοί σύντροφοί τους οργανώνονται πολιτικά και κομματικά και στις επόμενες εκλογές θα τους βρουν απέναντί τους. Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να μην πρόλαβε να οργανωθεί ικανοποιητικά ώστε να μπει στη Βουλή, όμως σιγά σιγά η παρουσία της στην κοινωνία γίνεται όλο και πιο έντονη και πλέον έχει αποκτήσει κομματική δομή και οργάνωση. Από την άλλη, τα παλιά μέλη της Κίνησης των 53, μαζί με στελέχη που πιστεύουν στη ριζοσπαστική αριστερά και θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε το «ριζοσπαστική», έχουν δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα τους πυρήνες του Δικτύου τους (Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά) και τώρα στήνουν και τους πυρήνες σε όλη την Ελλάδα (Λάρισα, Πρέβεζα, Γιάννενα...). Ένα γνώριμο πρόσωπο, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκης Κορωνάκης, πλέον ανοιχτά συμμετέχει στο εγχείρημα και κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου σε εκδήλωση του Δικτύου στη Θεσσαλονίκη. Και στα μέσα Ιανουαρίου οργανώνεται πανελλαδική συνδιάσκεψη στην Αθήνα. Αυτά τα γνωρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ και αρχίζουν να φοβούνται πως αν χάσει λίγη από τη λάμψη του το αστέρι του Αλέξη η πορεία ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην είναι μακριά...

-Ο πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Θόδωρος Μιχόπουλος, επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου με νέα καθήκοντα. Μετά εκείνο το πέρασμα από την Αυγή, ο κ. Μιχόπουλος επανακάμπτει ως προϊστάμενος του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Άξιο στέλεχος προφανώς για τον πρωθυπουργό ο κ. Μιχόπουλος, αλλά έτσι που το πάνε το έχουν μετατρέψει σε ανακυκλώσιμο...