Skip to main content

Η ψήφιση του δεύτερου πακέτου από τη Βουλή απασχολεί τα γερμανικά ΜΜΕ

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει το νέο πακέτο μέτρων ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι δεν είναι αρκετό

Στην ψήφιση του δεύτερου πακέτου με τα προαπαιτούμενα από τη Βουλή των Ελλήνων αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

«Αν οι Έλληνες επιθυμούν να λάβουν περισσότερα χρήματα από το πακέτο βοήθειας, θα πρέπει να εφαρμόσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung και διερωτάται: «Τώρα το κοινοβούλιο στην Αθήνα υπερψήφισε ένα πακέτο λιτότητας, το οποίο πλήττει κυρίως τους αγρότες. Θα αρκέσει;».

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει το νέο πακέτο μέτρων ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι δεν είναι αρκετό. Σε μικρό χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει σημαντικές απαιτήσεις των πιστωτών προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Eurogroup θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των απαιτούμενων χρημάτων, υπογραμμίζει η FAZ.

«Περικοπές για την επόμενη δόση της βοήθειας: οι Έλληνες αγρότες χάνουν ένα από τα σημαντικότερα προνόμιά τους», αναφέρει η οικονομική Handelsblatt, η οποία σχολιάζει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πέρασε επιτυχώς ακόμη μια δοκιμασία.

Την ίδια ώρα, η Die Welt αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και κατ’ επέκταση σχετικά με την επιτυχία του νέου πακέτου διάσωσης.

«Η πιθανότητα η Ελλάδα να πετύχει με τις μεταρρυθμίσεις είναι μια πολύ αόριστη ελπίδα», είπε ο Σέντερ χθες στη διάρκεια ενός συμποσίου. «Είδαμε ήδη από τις πρώτες εβδομάδες μετά την απόφαση ότι (η Αθήνα) ήδη έκανε πίσω», πρόσθεσε. Ο Σέντερ υποστήριξε μάλιστα ότι ακόμη και μετά τις νέες εκλογές «λείπει από την κυβέρνηση Τσίπρα η σταθερότητα για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».