Skip to main content

Η «ρήξη» Ζωής-Τσίπρα και η κατασκευή τζαμιού στην πλατεία Ταξίμ

Η... αναβολή στη ρήξη Κωνσταντοπούλου-Τσίπρα, η κατασκευή τζαμιού στην πλατεία Ταξίμ και το επεισόδιο στη Λίνδο της Ρόδου με Γερμανούς τουρίστες.

Άκου τώρα, τι πρότεινε ο Μίχαλος. Να συσταθεί Σώμα Δίωξης Παραεμπορίου. Αν ρωτούσε προηγουμένως τον Μπουτάρη, θα του έλεγε ότι η πάταξη του παραεμπορίου αυξάνει την εγκληματικότητα. Γι’ αυτό και ο δήμαρχος, για να προστατεύσει την κοινωνία, αγοράζει παράνομα εμπορεύματα, από παράνομους μικροπωλητές, που ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα.

Πρέπει να παραδεχθούμε, ότι πολλές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, είναι ποιότητας Λεουτσάκου. Το άλλο κοινό σημείο είναι, ότι πρόκειται για δύο εκλεγμένους.

Πολύ συζητιέται η χρησιμοποίηση του στρατού για την «εσωτερική ασφάλεια». Δεν δώσαμε σημασία στις φήμες πριν από ένα μήνα. Στη συνέχεια μάς παραξένεψε η φράση του Καμμένου, ότι ο στρατός εγγυάται την «εσωτερική ασφάλεια» (από πότε ταυτίστηκε ο στρατός με την ΕΛ.ΑΣ., δεν μας είπε). Επίσης, αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έμεινε 2,5 ώρες στο Πεντάγωνο την επομένη του δημοψηφίσματος.

Και ύστερα ήρθαν δηλώσεις και δημοσιεύματα από την Ευρώπη για περίεργες κινήσεις του στρατού. Τελευταίο δημοσίευμα από την Βρετανία, κάνει λόγο για ένα «Σχέδιο Νέμεσις» (χαρακτηριστική ονομασία), σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει συνεργασία Στρατού και Αστυνομίας για αποφυγή «πολιτικής εξέγερσης στην Ελλάδα». Και όλα αυτά για το δημοψήφισμα.

Ο «Μακεδών» αναζητεί εδώ και καιρό τον λόγο που είδε τρομοκρατημένο τον Τσίπρα και με εξανθήματα στα χείλη. Υπαινίχθηκε κι αυτήν την εκδοχή, αλλά δεν το ψάχνει καλύτερα;

Αναβάλλεται, έγραψε η voria.gr, η ρήξη Κωνσταντοπούλου-Τσίπρα, λόγω… συντροφικότητας. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε και ότι με τον πρωθυπουργό τους συνδέει «σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας». Άλλες εντυπώσεις άφησε το Μαξίμου με διαρροές, αλλά η Ζωή βγάζει τα δικά της συμπεράσματα. Όπως και ότι αποτελεί πολιτικό ογκόλιθο, που προβαίνει σε συστάσεις στον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό. Είναι όμως εκλεγμένη (όπως κι ο Μπουτάρης με τον Λεουτσάκο, που ανέφερα παραπάνω).

Στην αρχή το αντιμετώπισαν ως πλάκα, αλλά όταν επαναλαμβάνεται, μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Λέω για το επεισόδιο στη Λίνδο της Ρόδου, όπου παρέα Γερμανών δεν ήθελε να πληρώσει το γεύμα σε ταβέρνα, επειδή τους… χρωστάμε.

Επαναλήφθηκε όμως από γκρουπ Γάλλων τουριστών στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου. Επιχείρησαν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, με το ίδιο επιχείρημα, πως η Ελλάδα χρωστάει χρήματα στη δική τους που μάς δανείζει και... συνεπώς όλα τους ανήκουν και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Υπήρξε εκνευρισμός, έπεσαν και μερικές σφαλιάρες και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Δεν παίρνω όρκο, αλλά σίγουρα μια ακόμη επανάληψη, δεν θα τελειώσει με σφαλιάρες, αλλά με μπουνιές και κλωτσιές. Εκτός κι αν τους παραλάβει για συνετισμό η Ζωή.

Μεγάλο τζαμί κατασκευάζεται στην Κωνσταντινούπολη, για να «κρυφτεί» η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην πλατεία Ταξίμ, που δεσπόζει του χώρου, και ενοχλεί ο σταυρός. Τέτοια «πρόκληση» δεν θα την άφηναν οι ισλαμιστές του Ερντογάν, και βρήκαν την λύση, κι ας φωνάζει και ο Τούρκος δήμαρχος, ότι χαλάει η παραδοσιακή εικόνα στα Ταταύλα.

Καλλισθένης