Skip to main content

Mundial: Στην επόμενη φάση η Ρωσία, 3-1 την Αίγυπτο

Η οικοδέσποινα επικράτησε με 3-1 της ομάδας του Σαλάχ σε ένα καταιγιστικό παιχνίδι και έστειλε από νωρίς τους Φαραώ στην Αίγυπτο.

Την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ εξασφάλισε ουσιαστικά  η Ρωσία, η οποία επικράτησε με 3-1 της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου.

Η οικοδέσποινα έκανε επίδειξη δύναμης στον αγωνιστικό χώρο και έστειλε την ομάδα του Σαλάχ και του Ουάρντα από νωρίς πίσω στην Αίγυπτο.

Τα τέρματα για την οικοδέσποινα σημειώθηκαν στο 47' με αυτογκόλ του Φατί, στο 59' από τον Τσερίσεφ και στο 62' από τον Τζιούμπα, ενώ για την ομάδα των «Φαραώ» το γκολ πέτυχε από την άσπρη βούλα ο Σαλάχ, μετά από υπόδειξη πέναλτι στο 73'.

Πλέον, η Ρωσία έχει έξι βαθμούς στον όμιλό της με 8 γκολ στο ενεργητικό και την καλύτερη μέχρι στιγμής επίθεση στη διοργάνωση και σε περίπτωση που η Ουρουγουάη κερδίσει στο αυριανό παιχνίδι τη Σαουδική Αραβία, εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση.

Ρωσία (Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ (86' Κουντριάσοφ ), Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Σαμέντοφ, Γκολοβίν, Τσερίσεφ (74' Κουζιάεφ), Τζιούμπα (79' Σμολόφ)

Αίγυπτος (Κούπερ): Ελ Σενάουι, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ,Σαφί, Χαμέντ, Ελνένι (64' Ουάρντα), Τρεζεγκέ (68' Ραμαντάν), Σαΐντ, Σαλάχ, Μοχσέν (82' Καχράμπα)