Skip to main content

Η σχέση Μπουτάρη - Τζιτζικώστα και το γαλάζιο bachelor στα Λαδάδικα

Οι διακυμάνσεις στη σχέση δημάρχου - Περιφερειάρχη, ο... ελεγκτής Δημήτρης Γαλαμάτης και ο συνωστισμός στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης.

Μια κρύο μια ζέστη στις σχέσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Το καλό είναι ότι οι... διακυμάνσεις στη σχέση τους γίνονται δημοσίως. Έτσι, μετά την on camera αγκαλιά και την ατάκα Τζιτζικώστα «Που είσαι ρε καψούρα δήμαρχε;» ήρθε η ραδιοφωνική δήλωση του περιφερειάρχη ότι «αν ήμουν κι εγώ υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς και τον επισκεπτόμουν είμαι σίγουρος ότι κι εμένα θα με έβγαζε κατάλληλο». Ήδη ο δήμαρχος έχει δώσει «πιστοποιητικό καταλληλότητας» άλλωστε σε Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Καμίνη...

Σήμερα ο γάμος του ψηλού της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Θοδωρή Μητράκα, με τη Βάσω Σπανού στο Ωραιόκαστρο. Το ζευγάρι έχει επισημοποιήσει τη σχέση του με πολιτικό γάμο και τώρα ήρθε η ώρα να περάσει και τα σκαλιά της εκκλησίας. Το bachelor party έγινε στα Λαδάδικα, παρουσία στενών φίλων του Θοδωρή, που στο σύνολό τους είναι «γαλάζιοι». Ανδρέας Παπαμιμίκος, Θωμάς Βράνος, Βασίλης Γεωργιάδης, Μάκης Κυριζίδης, Κλεόβουλος Θεοτόκης, Νίκος Λιακόπουλος, Δημήτρης Χιόνης, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, Στέλιος Καλαποτλής, Διονύσης Ξένος και πάει λέγοντας. Φήμες θέλουν την παρέα να μην ασχολήθηκε με τα πολιτικά ούτε στιγμή. Αν θέλουμε το πιστεύουμε... Θοδωρή και Βάσω, βίον ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους.

Το ότι ο Δημήτρης Γαλαμάτης μπορεί να σου βρει ψύλλο στα άχυρα είναι γνωστό. Άλλωστε, και λόγω επαγγέλματος δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Ελεγκτής γαρ... Με την ανακοίνωση των βιογραφικών της δωδεκαμελούς ομάδας συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη, εντόπισε την περίπτωση της Αλεξάνδρας Σδούκου, στο βιογραφικό της οποίας γίνεται «θολή» αναφορά στην ιδιότητά της ως διευθύντριας του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και νυν υποψηφίου αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Γιάννη Μανιάτη. Όπως ορθώς παρατηρεί ο κ. Γαλαμάτης: όταν ο πρόεδρος της ΝΔ επενδύει στη διαφάνεια και την προβάλλει ως κορωνίδα των πολιτικών επιλογών του, με αφετηρία τις αλλαγές στο κόμμα, τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν την προσπάθειά του.

Συνωστισμός στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη Β' Θεσσαλονίκης μαθαίνουμε. Παρά το γεγονός ότι οι νυν βουλευτές Σωκράτης Φάμελλος και Δημήτρης Μάρδας αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιοι και με τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν, ήδη εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον κι από αρκετούς άλλους. Πιο γνωστό από τα ονόματα που ακούγονται είναι εκείνο του Απόστολου Αντωνούδη, ο οποίος είναι πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Άλλωστε, ο κ. Αντωνούδης έχει εγγράψει και κομματικά και αυτοδιοικητικά ένσημα, ενώ θεωρείται και ο άνθρωπος του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, στην πόλη, κάτι που αποτελεί για ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ καλό «διαβατήριο» για την κεντρική πολιτική σκηνή.