Skip to main content

Η... νεανική έκπληξη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και η επιστροφή Κιλτίδη

Η... νεανική έκπληξη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, τα θετικά σχόλια για την επιστροφή Κιλτίδη το άνοιγμα της ΝΔ στον Τζιτζικώστα.

-Με την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης ένα αβίαστο συμπέρασμα είναι πως οι «εκπλήξεις» είχαν ουσία και δεν ήταν για λόγους εντυπωσιασμού. Για παράδειγμα, σε ένα ψηφοδέλτιο πάνω κάτω αναμενόμενο, αυτό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ξεχώρισε η προσθήκη της νεότερης υποψήφιας, Ρόζας Εδιάρογλου, η οποία είναι και γνωστή στη Θεσσαλονίκη και προέρχεται από κεντροαριστερές καταβολές, λόγω... πατρός. Όπως φαίνεται και στη selfie, η Φώφη Γεννηματά το χάρηκε στην επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη να φωτογραφηθεί με τους νεαρούς φίλους της Ρόζας.

-Πολύ στοχευμένες όμως και οι προσθήκες στα δυο ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η επιστροφή του Κώστα Κιλτίδη στο πολιτικό του σπίτι σχολιάστηκε θετικά από πολύ κόσμο. Το άνοιγμα στην παραδοσιακή δεξιά έλειπε από τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, όπως και οι φωνές που ζητούν την επιστροφή του κόμματος στις αρχές και τις αξίες της παράταξης, που πολλάκις έχει προασπίσει με προσωπικό και πολιτικό κόστος ο κ. Κιλτίδης...

-Το άνοιγμα στην κεντροαριστερά για τη ΝΔ πρεσβεύει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μπορεί να μην άρεσε σε ένα περιχαρακωμένο κόσμο στα κομματικά δρώμενα της ΝΔ, προκάλεσε πάντως θόρυβο στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που κάλυψε τις μουρμούρες των συνυποψηφίων του. Στην περίπτωση Ζέρβα η ΝΔ μόνο κέρδη μπορεί να αποκομίσει, ενώ η διαχείριση της επόμενης μέρας είναι αυτή που θα χρειαστεί «χειρουργικές» κινήσεις.

-Εμφανές και το άνοιγμα της ΝΔ στο περιβάλλον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. Δυο στελέχη της «Αλληλεγγύης» συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Ο αντιπεριφερειάρχης, Φάνης Παπάς, μπήκε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου της Β' και στις επόμενες εκλογές με σταυρό θα έχει εγγράψει τη συμμετοχή του. Η πρώην αντιπεριφερειάρχης, Τζελίνα Μακραντωνάκη, με σημαντικές επιρροές στο αστικό κομμάτι της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, εκτός από μια από τις πιο όμορφες και νεανικές παρουσίες στα ψηφοδέλτια βάζει πλέον τα πρώτα λιθαράκια στην καριέρα της στην κεντρική πολιτική. Στην Αυτοδιοίκηση είναι άλλωστε μπαρουτοκαπνισμένη, αφού στις θέσεις ευθύνης που της ανατέθηκαν έκανε εξαιρετική δουλειά. Όσο για τα κομματικά, σε τοπικό επίπεδο όλοι γνωρίζουν ότι είτε εντός είτε εκτός ψηφοδελτίου θα έδινε τον αγώνα για το κόμμα της.

-Στο ΣΥΡΙΖΑ οι ΠΑΣΟΚογενείς υποψήφιοι είναι πλέον πολλοί. Μια προσπάθεια εξισορρόπησης έγινε με την προσθήκη τοπικών κομματικών στελεχών, προερχόμενων από τα χρόνια του Συνασπισμού, όμως στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους τα παραδοσιακά αριστερά στελέχη ένα θεματάκι το έχουν με το «πρασίνισμα» των ψηφοδελτίων. Εκεί ακριβώς επενδύουν και τους τρολάρουν οι σύντροφοι που επέλεξαν τη Λαϊκή Ενότητα ή την αποχή από τον προεκλογικό αγώνα, όπως πολλά στελέχη της «Κίνησης των 53», που έτρεχαν τα κομματικά ζητήματα μέχρι πρότινος. Εκείνοι που πραγματικά δίνουν σκληρό αγώνα είναι οι υποψήφιοι που εκλέχθηκαν βουλευτές στην προηγούμενη Βουλή. Στο τέλος του εικοσαημέρου και με το κλείσιμο της κάλπης τους βλέπουμε να γίνονται όλοι μοντελάκια έπειτα από τόσο τρέξιμο. Αυτή είναι δίαιτα με γρήγορα αποτελέσματα...

Ο Βόρειος