Skip to main content

Η σύλληψη δύο ιμάμηδων στην Αθήνα και οι εντολές της Frontex

Το ποδήλατο που χάρισε ο Ερντογάν στο προσφυγόπουλο που ξυλοκοπήθηκε, από Τούρκο στη Σμύρνη και το δημοσίευμα του Spiegel για τη Frontex.

Η κυβέρνηση συνήψε συμφωνία με την Τουρκία για τα ΜΜΕ (ζήτησε το knowhow από την κυβέρνηση της Τουρκίας πώς βάζεις λουκέτο στον Τύπο που δεν υμνεί την κυβέρνηση;). Και τρεις ημέρες μετά την επιστροφή του δρ. Τσίπρα από τη Σμύρνη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Ερντογάν για το κλείσιμο της τουρκικής εφημερίδας Zaman.

Προσωπικά συνήθισα -δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και μ’ εσάς- στην ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν στο κυβερνητικό κόμμα και στην κυβέρνηση σοβαρά θέματα. Η εκ των υστέρων καταδίκη των τυποκτόνων μεθόδων του Ερντογάν, αλλά και η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον φαιδρότητες είναι, που αποδεικνύουν την έλλειψη σοβαρότητας στις πολιτικές αποφάσεις. Κι έτσι φαίνεται ότι θα πορεύεται η φιλονατοϊκή και φιλογερμανική Αριστερή (;) κυβέρνηση.

Ποδήλατο χάρισε ο Ερντογάν στο προσφυγόπουλο που ξυλοκοπήθηκε, από Τούρκο στη Σμύρνη. Κι ο Τσίπρας ξυλοκοπήθηκε από τον Νταβούτογλου στην ίδια πόλη, κι ο Ερντογάν αντί για ποδήλατο, μάς στέλνει αεροπλάνα πάνω τα νησιά μας. Ένα ποδήλατο θα ήτα αρκετό.

Όταν ακούω από δημοσιογράφους την φράση «ανεξαρτήτου» ηλικίας, κάτι παθαίνω. Τι στην ευχή μαθαίνουν στα σχολεία; Υπάρχει δηλαδή «ανεξάρτητη» σε αντιδιαστολή με «εξαρτημένη» ηλικία; «Ανεξαρτήτως ηλικίας», είναι μωρέ. Επίρρημα είναι.

Τα ίδια σπυράκια βγάζω και με την «βρώμικη υπόθεση». Βρώμικο, είναι το τρόφιμο (βρώση, βρώμη κ.ά.). Το λερωμένο είναι «βρόμικο», με «ο». Δικαιολογώ μόνο τους χωρικούς, που το δημητριακό «βρώμη» νομίζουν ότι είναι βρόμικο και το δίνουν στα ζώα, σε αντίθεση με τους προ-παππούδες μας, που έτρωγαν ψωμί μόνον από βρώμη και ζέα, ενώ στα ζώα έδιναν το σιτάρι, επειδή είναι χαμηλότερης ποιότητας.

Αρχίζω πάντως να προβληματίζομαι, όχι μόνο με τις γνώσεις των νεοελλήνων, αλλά και μ’ αυτές των εκπαιδευτικών. Τι στην ευχή διδάσκουν; (αν τα ξέρουν και οι ίδιοι).

Σχετικά με ρεπορτάζ στην voria.gr, κάποιος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί οι παροχές στους πρόσφυγες δεν γίνονται από ελληνικές επιχειρήσεις. Κατεψυγμένα ψάρια από την Ρωσία έφτασαν.

Τι λέγει ο Καμμένος για το δημοσίευμα του Spiegel, ότι η Frontex έχει εντολή να παραδίδει τους πρόσφυγες μόνον στην Ελλάδα; Υπάρχουν, λέει, “νομικές ανησυχίες” μελών της γερμανικής κυβέρνησης, εάν επιτρέπεται να διώχνεις κάποιον που ζητά να θεωρηθεί πρόσφυγας. Θα τους φέρνουν όλους σε ελληνικά νησιά, κι εκεί Τούρκοι αξιωματικοί θα επιλέγουν ποιος είναι πρόσφυγας, και μόνον τους άλλους θα δέχονται πίσω.

Συνελήφθησαν δυο ιμάμηδες από την ΕΛ.ΑΣ., αναζητούνται άλλοι δύο και παρακολουθούνται πολλοί από τους… 200 ιμάμηδες που έχει η Αθήνα. Ο λόγος είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν πυρήνες εξτρεμιστών, και γυροφέρνουν τους χώρους διαμονής λαθρομεταναστών και προσφύγων.

Τους «έδωσε» όλους ο Κοκότσης, γ. διευθυντής της Helector στην Κύπρο, και ήδη συνελήφθησαν 9 από τους 12 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο με την κατασκευή ΧΥΤΑ, με τους υπόλοιπους να βρίσκονται στην Ελλάδα. Μεταξύ των συλληφθέντων ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Πάφου!

Σε τέσσερα κράτη θα διαμελιστεί το Ιράκ, λέει ο Μοχάμεντ Μπαζιανί, Κούρδος σουνίτης πολιτικός, πρόεδρος του κεντροδεξιού πολιτικού κόμματος. Αν διάβαζε voria.gr, θα το ήξερε αυτό πριν από πέντε χρόνια. Το ίδιο και για την Συρία [και έπεται συνέχεια].