Skip to main content

Γιατί η υπόθεση των στρατιωτικών είναι πιο σοβαρή από ό,τι μας λένε

Δεν αποκλείεται η σύλληψή τους να ήταν στημένη και μένει απλά να διαπιστωθεί αν αυτή έγινε σε ελληνικό ή τουρκικό έδαφος.

Η Jandarma - Στρατοχωροφυλακή συνέλαβε τους Έλληνες στρατευμένους και όχι ο Τουρκικός Στρατός, είναι οι τελευταίες πληροφορίες. Και αν είναι αληθινές, τότε η υπόθεση είναι πολύ περισσότερο σοβαρή, από ό,τι θέλουν να μας πουν οι κυβερνητικοί. Ο Ερντογάν, την Αστυνομία εμπιστεύεται, και όχι τον Στρατό. Σ’ αυτήν αναθέτει τις επικίνδυνες αποστολές.

Δεν αποκλείεται επομένως η σύλληψη να ήταν στημένη και μένει απλά να διαπιστωθεί αν αυτή έγινε σε ελληνικό ή τουρκικό έδαφος. Κι αυτό πλέον αμφισβητείται, επειδή οι πληροφορίες έρχονται μόνον από την τουρκική πλευρά.

Οι αρμόδιοι -αλλά ανεύθυνοι- θα προλάβαιναν τέτοια γεγονότα αν διάβαζαν τον Δημοσθένη, που είπε στους Αθηναίους: «Κι ενώ κανονικά όλες οι συζητήσεις γίνονται πριν απ’ τα όποια γεγονότα, εσείς διαβουλεύεστε πάντα κατόπιν εορτής». 

Αυξάνεται ο νόμιμος πληθυσμός των Τουρκοκυπρίων, και φαίνεται ότι θα πάψουμε να μιλάμε για 80-20. Προς αναγνώριση των παιδιών από μικτούς γάμους στα κατεχόμενα προχωρεί η κυβέρνηση της Κύπρου. Πρόκειται για εκείνα τα παιδιά των οποίων ο ένας γονέας είναι Τουρκοκύπριος και ο άλλος Τούρκος εκ Τουρκίας (δηλαδή έποικος).

Εάν επαληθευτούν όλα όσα μεταδίδονται το τελευταίο διάστημα, κυρίως στα κατεχόμενα, τότε θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή δεδομένων στο κεφάλαιο έποικοι, καθώς θα έχουμε μια νέα κατάσταση πραγμάτων.

Οι φίλοι Αμερικανοί οφείλουν να κατανοήσουν ότι υπάρχουν όρια στις τακτικές υποχωρήσεις που μπορεί να κάνει η Ελλάδα «προς χάριν της ειρήνης». Θα πρέπει να καταλάβουν ότι εάν σπάσει το σχοινί, τότε η έννοια του νικητή και του ηττημένου μπορεί να γκριζάρει επικίνδυνα.

Βρήκαν επιχείρημα οι ισλαμιστές, για τους γάμους με ανήλικα κοριτσάκια. «Και η Παναγία γέρο παντρεύτηκε», υποστήριξε διανοούμενος ιμάμης. Αναμένεται η απάντηση από τους χριστιανούς θεολόγους.

Ο Τούρκος καθηγητής Γκιοκχάν Ατσίκολου, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου, συνελήφθη και αναφέρεται πως πέθανε από τα βασανιστήρια που υπέστη. Ενάμιση χρόνο μετά, η… ανεξάρτητη τουρκική Δικαιοσύνη, έβγαλε μια απόφαση σκάνδαλο. Βρέθηκε αθώος, του είπαν συγγνώμη και του έδωσαν τη θέση του πίσω. Μόνο που εκεί που βρίσκεται τώρα, δεν θα μπορέσει να επωφεληθεί.

Δεν είναι βρε παιδιά Α-ν-δριανούπολη, αλλά Αδριανούπολη. Χωρίς -ν-. Από τον αυτοκράτορα Αδριανό πήρε το όνομά της. Το ακούω και το διαβάζω αυτό το -ν-, που μάλλον έγινε το βίτσιο μας. Άλλοι το βγάζουν από το όνομα, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης, άλλοι το προσθέτουν εκεί που δεν πρέπει. Μήπως να το βγάλουμε από το αλφάβητο, να μη μας μπερδεύει;

Ο πληθωρισμός στην Βενεζουέλα είναι μόνον 13.000%, και έχει καταστήσει τα χρήματα σχεδόν άχρηστα. Με πακέτα μπολιβάρ, πίνεις έναν καφέ. Με τα αντίστοιχα χαρτονομίσματα, πριν από 15 χρόνια κάποιος μπορούσε να αγοράσει μια γκαρσονιέρα.

Νομίζω όμως, Τριαντάφυλλε, ότι αυτά είναι προβοκάτσια της δεξιάς. Στην πραγματικότητα ο Μαδούρο ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών, κι ακρίβαινε τον καφέ, για να μη πίνουν πολλούς. Τι λες κι εσύ;

Αποστράτευσαν τον ταξίαρχο Παπαδάκη, αυτόν που έφτιαξε την αναφορά για το θέμα των πυρομαχικών με τη Σαουδική Αραβία. Δεν τον άντεξε ο Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έστειλαν μήνυμα στους άλλους. Αν θέλετε προαγωγή, δεν έχει αντιρρήσεις. Αλλιώς στο σπίτι σας. Δημοκρατικότατα.