Skip to main content

Η συμφωνία Βουλγαρίας - Σκοπίων και τα βρόμικα παιχνίδια στο Κυπριακό

Το μοντέλο της Βενεζουέλας που ήθελε να ακολουθήσει ο Τσίπρας και η πρόσκληση σε ζευγάρια Τούρκων να τελέσουν τον γάμο τους στο πατρικό του Κεμάλ.

Δήλωσε στη Die Welt o Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κραζιμίρ Καρακατσανόφ, για τη συμφωνία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων: «(…) Οι σημαντικότερες προϋποθέσεις για τη συμφωνία ήταν ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Βουλγαρίας και τερματίζουν τις προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας της χώρας μου».

Δεν λέγει την αλήθεια, επειδή οι Σκοπιανοί δεν αποδέχονται ότι η γλώσσα τους είναι βουλγαρική, και οι Βούλγαροι άφησαν το θέμα σε εκκρεμότητα. Εκτός από αυτό, κι εμείς υπογράψαμε την Ενδιάμεση Συμφωνία, που προβλέπει εγκατάλειψη εδαφικών διεκδικήσεων από τα "δύο μέρη", αλλά οι Σλάβοι των Σκοπίων την παραβιάζουν καθημερινά, ανεμπόδιστοι.

Για την ιστορία: Αναφέρθηκα παραπάνω στα "δύο μέρη", επειδή έτσι γράφονται τα δύο κράτη στην Ενδιάμεση Συμφωνία, μια και τα Σκόπια ήταν ακόμη… αβάπτιστα!

Για όσους δεν θέλουν ακόμη να καταλάβουν. Δήλωσε ο Α. Τσίπρας στο λατινοαμερικανικό κανάλι Telesur, στις 12.6.2012: «Η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη». Χρειάζεται περισσότερη επεξήγηση για ποιο λόγο κλείνουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και αρνούνται τις επενδύσεις; Μας το λένε καθαρά τι σχεδιάζουν.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω, δεν έχω τις επιχειρησιακές αστυνομικές ικανότητες του Τόσκα, και απλά μεταφέρω την απορία μου: Πώς γίνεται και σε κάθε τρομοκρατικό κτύπημα, να βρίσκουν την ταυτότητα ή το διαβατήριο του δράστη στον τόπο του εγκλήματος; Γίνεται χαλασμός, και οι ταυτότητες άθικτες.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ελληνική εταιρεία συμφώνησε με τουριστικά γραφεία στην Σμύρνη να δημιουργηθεί άμεση γραμμή, που θα μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη ζευγάρια από την Τουρκία να τελέσουν τους γάμους τους στο δήθεν πατρικό του Μουσταφά Κεμάλ!

Η επιχείρηση αυτή, λένε οι Τούρκοι, θα αποφέρει άφθονο συνάλλαγμα στην ελληνική πλευρά και έτσι θα βοηθήσει τους Έλληνες να ξεπεράσουν την μεγάλη οικονομική τους κρίση χάρη στους τουρκικούς γάμους! Ούτε ο Μπουτάρης δεν το είχε σκεφτεί αυτό!

Προς πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους. Το έχω ξαναγράψει, και θα το γράφω συνεχώς ως ότου κάποιοι το εμπεδώσουν: Όταν εκπροσωπείτε το κράτος ή τον στρατό και συναντάτε κάποιον Τούρκο ή τουρκόψυχο, μη χαμογελάτε στον φακό. Στέλνετε λανθασμένο μήνυμα, ότι δεν είστε δυσαρεστημένοι από την ανθελληνική πολιτική τους. Δεν πρόκειται για οικογενειακές φωτογραφίες, αλλά για εργαλεία προπαγάνδας.

Για όποιον δεν κατάλαβε τον βρόμικο ρόλο του ΟΗΕ στο Κυπριακό. Ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ αν μπορεί ο Αντόνιο Γκουτέρες, σε περίπτωση που ξεκινήσει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, να υιοθετήσει τη θέση ότι μια "κανονική χώρα" όπως η Κύπρος δεν μπορεί να λειτουργήσει με την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων, και απάντησε: «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν πρόκειται να πουν κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία».

Αλλά, τα Ηνωμένα Έθνη είναι αυτά που έβγαλαν δεκάδες ψηφίσματα για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Κάποια στιγμή, σταμάτησαν να το αναφέρουν, και όταν ρωτήθηκαν η απάντηση ήταν «Εξυπακούεται». Τι έγινε τώρα το «εξυπακούεται»;