Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
x

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΣΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

Τα σχόλια των ΜΜΕ της Τουρκίας για την άσκηση «Πυρπολητής», η άρνηση της Αυστρίας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, και οι συλλήψεις Τούκων στο Κόσοβο.

Επιτέλους… Ακολουθώντας τις συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. θα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος. Ευτυχώς που έχουμε υπουργό τον Τόσκα, και μας συμβουλεύει: «Ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ποτέ ο φόνος. Ο φόνος προκύπτει στον πανικό που προκαλείται από την αντίδραση των θυμάτων (χτυπήματα εκφοβισμού)», οπότε «προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε».

Γιατί να μην τους δείξουμε και πού έχουμε κρυμμένα χρήματα, για να μη κουράζονται; Θα τα πάρουν που θα τα πάρουν, ας τα πάρουν μια ώρα νωρίτερα, για να μη χαλάμε και τον ύπνο μας. Αν πούμε βέβαια στον υπουργό μας, ότι αποστολή της Αστυνομίας είναι να μας προστατεύει από τους διαρρήκτες, για να μη μπουν στο σπίτι μας, μάλλον δεν θα το καταλάβει.

Κι αυτό τους πείραξε. Ακόμη και με έκτακτα δελτία παρουσίασε την Άσκηση «Πυρπολητής» ο τουρκικός Τύπος, που επινόησε ότι το βασικό σενάριό της, η ανακατάληψη βραχονησίδας, αφορούσε τα Ίμια. Γράφεται:

«Άλλη μια κίνηση από την Αθήνα για την αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε 12 νησιά ξεκίνησε μια άσκηση που ονομάζεται "Πυρπολητής". Η εφαρμογή του ψευδώνυμου των Ελλήνων στρατιωτών που έκαψαν τα οθωμανικά πλοία τροφοδότησε σχόλια η Ελλάδα θέλει "ένα σκηνικό" έντασης», αναφέρει η Star.

Απορία: Γιατί τα ανακαταλάβουμε τα Ίμια; Δεν είναι δικά μας; Ή μήπως δεν είναι; Τι λέει η κυβέρνηση και οι προ αυτής κυβερνήσεις;

Η Αυστρία αρνείται να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, όχι επειδή φοβάται τη ρωσική αντίδραση, αλλά επειδή υποστηρίζει τον ανοικτό διάλογο, τόνισε η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ. Η Βρετανία κατάφερε να διαιρέσει την Ευρώπη. Για δική της εξυπηρέτηση, οι χώρες που δεν θα απελάσουν Ρώσους, θα κατηγορηθούν ότι διασπούν την ευρωπαϊκή ενότητα.

Και τα Σκόπια βέβαια έσπευσαν να απελάσουν Ρώσο διπλωμάτη. Αλλά, κατά περίεργο τρόπο, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ επικαλέστηκε και εσωτερικό λόγο, καθώς, όπως υποστήριξε, ο Ρώσος διπλωμάτης που απελαύνεται με τις ενέργειές του «βγήκε έξω από τα όρια της διπλωματικής του εντολής και τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης».

Δεν εξήγησε τι παράτυπο έκανε ο Ρώσος διπλωμάτης. Όμως, ο Αμερικανός πρεσβευτής τους βάζει να στέκονται με ένα πόδι πίσω από την πόρτα και τους δίνει εντολές, και δημόσια είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής του Ζόραν Ζάεφ. Αυτός δεν βγήκε «έξω από τα όρια της διπλωματικής του εντολής».

Η Αστυνομία του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έξι Τούρκους υπηκόους που συνδέονται με σχολεία χρηματοδοτούμενα από το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε το 2016 στην Τουρκία

Από εμάς δεν ζήτησε η Τουρκία ούτε συλλήψεις γκιουλενιστών, ούτε κλείσιμο σχολείων και βιβλιοπωλείων που έχει στην Θράκη. Δεν χρειάζεται. Το θέμα το ρυθμίζει το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, που κλείνει την κάνουλα της χρηματοδότησης στους γκιουλενιστές, μέχρι χθες τουρκοπράκτορες, ή με τους μπράβους του παίρνει άλλα μέτρα. Τι σόι συνδιοίκηση έχουμε άλλωστε στην Θράκη;

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ