Skip to main content

Η συνεργασία Λεβέντη-Τσίπρα και γιατί απορούμε με τον Λαφαζάνη

Η συνεργασία Λεβέντη-Τσίπρα, γιατί απορούμε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και η απουσία του Αλέξη Μητρόπουλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επαγγελματίες ανθρωπιστές δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν. Υποστηρικτές και των πλέον απίθανων αιτημάτων, δείχνουν πλέον το αληθινό πρόσωπό τους, ίσως λόγω απώλειας της εξουσίας. Βουλευτίνα και δημοτική σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκαν στις συζύγους των απολυμένων μεταλλωρύχων, με τη μία να λέει: "Αφήστε τα θέατρα", και την άλλη "Σιγά τους πονεμένους εργάτες".

Το είπαμε πολλές φορές, ότι ο επαγγελματικός "προοδευτισμός" έχει στήσει καριέρες και καριέρες. Αλλά, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Έρχεται στιγμή που φανερώνεσαι. Επιλεκτικός ανθρωπισμός δεν υπάρχει. Όταν εμφανίζεται, δεν είναι τίποτε άλλο από απύθμενη υποκρισία, έως και αναλγησία πολλές φορές. [Δοξάστε τις κυρίες]

Παππούς και πατέρας Παπανδρέου έφτιαξαν ένα όνομα κι ήρθε ο γιος της Μάργκαρετ να το στείλει στην ντουλάπα. Άξιο παιδί, να το χαίρεται η μανούλα του. Τόσα πράγματα έκανε γι’ αυτήν και τ’ αδέρφιά του. Μέχρις εδώ. Μόνο το όνομα δεν φτάνει. Τουλάχιστον, όχι για πολύ καιρό. [Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναακουστεί εκείνο το σύνθημα: «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ’ την Μάργκαρετ κι εμπρός»;]

Ο Βασίλης Λεβέντης, διατηρούσε για αρκετά χρόνια γραφείο μελετών στον Πειραιά, ενώ μία από τις πρώτες δουλειές που ανέλαβε ήταν σε συνεργασία με την τεχνική εταιρεία του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Ήρθε η ώρα να συνεργαστεί και με τον υιό Τσίπρα.

Απορώ με τον Λαφαζάνη. Τι διδάχτηκε τόσα χρόνια στις σοβιετικές σχολές προπαγάνδας; Πώς κρίνει το άδειασμα από τον Γλέζο και τον Θεοδωράκη, με μη πιστευτές προσχηματικές εξηγήσεις; Αν ψάξει λίγο πιο βαθιά, και αναλύσει την πολιτική πορεία των δύο ανδρών, ίσως βγάλει συμπεράσματα για το ποιον/ους ωφελούν οι πράξεις τους. Είπαμε: Τους πολιτικούς τους κρίνεις από τα αποτελέσματα, όχι από μπλα-μπλα.

Δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητρόπουλος (δεν παίρνω όρκο πάντως, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει στο δευτερόλεπτο που κλείσουν οι λίστες). Καιρός να ξεζαλιστεί ο Μητρόπουλος από τις επαναλαμβανόμενες κωλοτούμπες, και μάλιστα μέσα στην ίδια μέρα. Κάποιος άλλος βέβαια θα βρεθεί στην Βουλή, με τις ίδιες γραφικές πολιτικές συμπεριφορές, οπότε δεν θα πλήξουμε.

Επί 4ετία αναστάτωσε την πόλη ο Μπουτάρης για να πεζοδρομήσει (γεροντικό πείσμα;) μια από τις τρεις κάθετες οδούς που έχει το κέντρο. Κι αφού παρέλαβε το έργο πριν από ένα μήνα, ιδού το αποτέλεσμα. Βρέθηκε σε φρεάτιο μια κυρία, ευτυχώς με όχι σοβαρά πλήγματα.

Θα έχει κάποια ευθύνη, πλην του εργολάβου και του δημάρχου, και η επιτροπή που παρέλαβε το έργο; Δεν ξέρω γι’ αυτό το συγκεκριμένο, αλλά ξέρω πως κατά κανόνα, γίνονται «έργα» στους Δήμους, όχι επειδή τα χρειάζονται οι δημότες, αλλά επειδή τα χρειάζεται ο φίλος εργολάβος, ή το γραφείο μελετών.

Θα απαλλαγούμε από την κυρία Τασία; Την πρόσκληση που απηύθυνε στους λαθρομετανάστες, πριν καν ορκιστεί υπουργός, τύπωσαν οι Τούρκοι δουλέμποροι για να βρουν πελάτες στη Μ. Ανατολή. Ο δήθεν ανθρωπισμός της κυρα-Τασίας Χριστοδουλοπούλου, μήπως είναι περιφρόνηση για τους Έλληνες, λόγω διεθνισμού;

Ο Μακεδών