Skip to main content

«Η σιωπηλή πλειοψηφία θα πει

Τη βεβαιότητα του ότι στις προσεχείς εκλογές «θα μιλήσει η σιωπηλή πλειοψηφία και θα πει
Τη βεβαιότητα του ότι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου «θα μιλήσει η σιωπηλή πλειοψηφία και θα πει "ναι" στη συνέχιση του εθνικού αγώνα για τη διάσωση και την ανόρθωση της χώρας», εξέφρασε σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «ένα αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές που θα έδινε τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να μας έλεγε ότι "δεν δικαιούστε για να κυβερνάτε" θα είχε σαν αποτέλεσμα η χώρα να μπει σε μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας». «Σε αυτήν την περίπτωση», επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης, «η χώρα θα είχε να διαλέξει ανάμεσα είτε σε μια ολιγοήμερη προεκλογική αναστάτωση είτε σε μια πολύμηνη παρατεταμένη πολιτική κρίση. Είναι προφανές ότι το εθνικό συμφέρον θα επέβαλλε να επιλεγεί η πρώτη εκδοχή».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε ότι «δεν ήταν μπλόφα» αλλά «μια απολύτως ειλικρινής αποκάλυψη του πως σκέφτεται ο κ. Παπανδρέου» και πρόσθεσε ότι «αν η πορεία της χώρας προς τη διάσωση κινδυνέψει, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ιδίως στην αξιωματική, λέγοντας ότι «σε αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις οφείλει, όπως κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση, να αρθεί υπεράνω του πολιτικού κόστους και να τιθασεύσει παλαιοκομματικά αντανακλαστικά, που δεν έχουν θέση στις στιγμές που περνάμε».

Σχετικά τέλος με τη στάση του Γιάννη Δημαρά είπε ότι «διάλεξε έναν εύκολο δρόμο» γιατί, όπως εξήγησε στη συνέχεια, «είναι εύκολο να βγαίνεις να λες στον ελληνικό λαό ότι δεν πρέπει να πάρουν μέτρα εναντίον σου, την ίδια ώρα που δεν νιώθεις την ανάγκη να προτείνεις κάποια λύση».