Skip to main content

Η ΣΥΡΙΖΑϊκή Eurovision και όσα (δεν) είπαν Κάρολος - Παυλόπουλος

Οι «φιλικές» σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας και το υπαρκτό Βορειοηπειρωτικό ζήτημα που σήμερα απαρνιόμαστε.

Οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, κι εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συμφωνήσουμε μ’ αυτούς; Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων θα διερευνήσει τους λόγους για τη συμπεριφορά του πρεσβευτή των Σκοπίων στην Ουάσιγκτον, Βάσκο Ναουμόφσκι, ο οποίος δεν εμφανίσθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα στο Πεντάγωνο.

Ο πρέσβης Βάσκο Ναουμόφσκι (φανατικός υποστηρικτής του Νίκολα Γκρούεφσκι) όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, αλλά ούτε καν ήρθε σε επαφή με την αντιπροσωπεία των Σκοπίων στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο Π. Παυλόπουλος είπε στον Κάρολο της Βρετανίας, ότι «ποτέ δεν ξεχνάμε το Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκόσμιους πολέμους». Πιστεύω, ότι μόλις έφυγαν οι κάμερες, να του είπε και κάτι τις για τις κρεμάλες των Κυπρίων της ΕΟΚΑ, για την κυβέρνηση του Βουνού που έστησαν οι Άγγλοι και παρουσίασαν ως κομμουνιστική, για την μπαμπεσιά τους το 1922, και άλλα τινά.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ευχαρίστησε τον Π. Παυλόπουλο και είπε: «Έχω μόνο θερμά λόγια για τη σχέση των δύο χωρών». Είναι τόσο καλές οι σχέσεις των δύο χωρών, ώστε η Βρετανία συνειδητά στράφηκε εναντίον της Ελλάδος, τόσο με το Σχέδιο Ανάν, που ήταν έργο του Λόρδου Χάνεϊ, όσο και με την φιλοτουρκική στάση στο Κρανς Μοντανά. Πέρα από το ότι ο ίδιος Λόρδος ήταν διαμορφωτής της δέσμης ιδεών του Γκάλι από το 1992, πάντα εις βάρος του ελληνισμού. [Αυτά περί των "φιλικών" σχέσεων Ελλάδας-Βρετανίας. Οι εχθρικές πώς θα ήταν;].

Μετά από 47 χρόνια, η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα, μετακόμισε σε νέες εγκαταστάσεις [που βρίσκονται στην οδό Skenderbej, αρ. 88, ΤΚ.: 1023], σε πολύ κοντινή απόσταση από το παλαιό κτήριο της Πρεσβείας. Το νέο σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο στεγάζει όλα τα τμήματα της Πρεσβείας.

Πατώσαμε στην Eurovision, αλλ’ ας μη γίνεται λόγος. Η ΕΡΤ με τις μεθοδεύσεις της, ήθελε κουλτούρα σε ένα σόου διασκέδασης. Άλλωστε, ο πάτος ταιριάζει και με την ΕΡΤ της 0 θεαματικότητας. Κανένα πρόβλημα. Έχει μήπως πρόβλημα η κυβέρνηση με κοντά στο 0 παραγωγικότητα; Το θέμα είναι ότι έχουν βολευθεί τόσα και τόσα αριστερά καλόπαιδα στην κρατική ραδιοτηλεόραση [κι ασ’ τους εχθρούς της επανάστασης να ξενητεύονται].

Δυο χρονιές η Φουρέιρα πρότεινε στην ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, με τα έξοδα να αναλαμβάνει η εταιρία της, αλλά δεν ταίριαζε κομματικά στην κυβέρνηση, και έφαγε πόρτα. Φυσικά, αφού στην σημερινή Ελλάδα, ο όρος αξιοκρατία ερμηνεύεται ως "μόνο ΣΥΡΙΖΑίοι και ξερό ψωμί". [το ξερό ψωμί για τους άλλους, οι βολεμένοι τρώνε παντεσπάνι].

73 χρόνια από την λήξη του Β΄ Πολέμου κι ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων νικητριών δυνάμεων, για να ρυθμίσει το Βορειοηπειρωτικό. Ο Γεώργιος Παπανδρέου [ο παππούς, φυσικά] είχε δηλώσει τότε:

«Εκείνο το οποίο οφείλουν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγο η απάρνηση του ιερού αιτήματος… Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο η διεκδίκηση είναι ιερά και απαράγραπτος».