Skip to main content

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ο νεκρός τουρισμός στην Τουρκία

Η απογοητευτική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κλινικά νεκρός τουρισμός στην Τουρκία και η αναγγελία ίδρυσης Έδρας Εβραϊκών Σπουδών.

Απογοητεύτηκα από την χθεσινή σύσκεψη αρχηγών κομμάτων. Δεν βγήκε το σωστό ανακοινωθέν, αφού βιάζονταν να φύγουν και η σύσκεψη κράτησε μόνον 8 ώρες, ενώ για να επιτύχει ο Τσίπρας σωστή διαπραγμάτευση, απαιτούνται 17. Σε λιγότερες καίγεται.

Πάλι με κομπίνες θέλησε η κυβέρνηση να περάσει τροπολογία για την ίδρυση  θέσεων σε 33 κολλητούς και μάλλον αχρείαστους στο δημόσιο, με προσόν τις φιλικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό και τους άλλους κυβερνητικούς. Ο Βερναρδάκης μάλιστα είπε το πιο επιτυχημένο ανέκδοτο της ημέρας: «Η κυβέρνηση πολιτεύεται με αξιοκρατία και διαφάνεια».

Ο Φίλης, πηγαίνοντας κόντρα στις αντιδράσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων, ως προς την ίδρυση Έδρας Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ, ανήγγειλε ότι σύντομα θα ιδρυθεί και Έδρα Εβραϊκών Σπουδών. Αφού όμως θα υπάρχουν Έδρες για όλες τις θρησκείες, εκ μέρους πολλών φίλων ΠΑΟΚτσήδων διαμαρτύρομαι έντονα για την αδιαφορία ίδρυσης μιας Έδρας της παοκτσίδικης θρησκείας, με δεδομένο μάλιστα πως οι πιστοί της αποτελούν την πλειοψηφία στην πόλη.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Ισπανών Podemos απάντησε στους επικριτές για το υπογλώσσιο φιλί που έδωσε στο στόμα βουλευτή του λέγοντας «πιστεύω πως είναι καλό δύο άνδρες να φιλιούνται στα χείλη. Τελείωσε η πολιτική των σκληρών ανδρών που προσβάλλονται στη θέα ανδρών που φιλιούνται».

Και πρόσθεσε: «Με συγκίνησε που άκουσα τον Τσάβι και του έδωσα ένα φιλί. Μακάρι σε αυτή τη Βουλή να υπάρχουν λιγότερες προσβολές και περισσότερα φιλιά. Να είμαστε ένα εργοστάσιο αγάπης, όχι μίσους» πρόσθεσε. Κοίτα τι ωραία που τα λέει το παλικάρι. Να το κάνουμε καις στη δική μας Βουλή. Μόλις τελειώσει τον λόγο του ο Κουτσούμπας, να του δίνει ένα περιπαθές φιλί στα χείλη ο Τσίπρας. Δεν ξέρω μόνο αν θα το δεχθεί ο Μεϊμαράκης.

Κλινικά νεκρός χαρακτηρίζεται ο τουρισμός στην Τουρκία. Τον Φεβρουάριο πήγαν στην Αττάλεια 55 Ρώσοι τουρίστες, ενώ τον περσινό 8.307. Περίπου 35% η πτώση και στις αφίξεις Γερμανών τουριστών. Συνολικά οι ξένοι τουριστικοί Οργανισμοί, προβλέπουν μείωση κατά 40% τουλάχιστον στο τουριστικό ρεύμα της Τουρκίας. Για την Ελλάδα θεωρούν ότι εκτός από τα νησιά Λέσβο και Κω, θα υπάρξει ανάκαμψη.

Και να ήταν μόνον αυτό… Οι Ρώσοι βρίσκονται 7 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα. Οι δυνάμεις του συριακού Στρατού, σε συνεργασία με την Ρωσία, «σφυροκοπούν» τους ισλαμιστές, οι οποίοι υποστηρίζονται από το τουρκικό πυροβολικό. Βρίσκονται μόλις 7 χλμ. από το τελευταίο συνοριακό πέρασμα που συνδέει τα βουνά Τζαμπάλ αλ Τουρκμέν με το Χατάι, επαρχία της νοτιοανατολικής Τουρκίας στο διαμέρισμα της Μεσογείου, προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα.

Χωριστά άνδρες - γυναίκες σε πισίνα της Γερμανίας μετά το κρούσμα σεξουαλικής βίας από Αφγανούς. Λίγες ημέρες αφότου δύο νεαροί Αφγανοί, οι οποίοι είχαν αιτηθεί άσυλο από τη Γερμανία, παρενόχλησαν και επιχείρησαν να βιάσουν δύο κορίτσια σε δημόσια πισίνα, η διεύθυνση του χώρου αποφάσισε να δέχεται χωριστά τους άνδρες από τις γυναίκες στις εγκαταστάσεις του.

Έγραψε ο Περικλής Γιαννόπουλος, πριν από 120 χρόνια: «Ζωντόβολα! μη φοβάσθε την αλήθεια. Η αλήθεια δεν σκοτώνει! τα ψέμματα καταθάπτουν τους λαούς».