Skip to main content

Η Skotina Resort φέρνει το glamorous camping στη B. Ελλάδα

Τα σχέδια της εταιρείας για την αξιοποίηση των 427 στρεμμάτων στη Σκοτίνα Πιερίας. Τα χαρακτηριστικά του glamping που κερδίζει ολοένα και περισσότερου

της Άννης Καρολίδου

Ένα τελείως διαφορετικό κάμπινγκ, για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας, πρόκειται να δημιουργήσει η Skotina Resort Α.Ε, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου αξιοποίησης του Κτήματος Σκάλα Σκοτίνας.

«Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την κατασκηνωτική εμπειρία για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Αποφασίσαμε στο Skotina Resort να ακολουθήσουμε το glamping, τη διεθνή τάση και για glamorous camping, δηλαδή για καταλύματα που κάνει δυνατή την πολύ άνετη και πολυτελή διαμονή σε σκηνές», είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σπυριδόπουλος.

Η Skotina Resort, που πήρε από την ΕΤΑΔ το μεγάλο ακίνητο των 427 στρεμμάτων, του παλιού κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα, προχωράει σε συνεργασία με τη τεχνική εταιρεία Domus, στην κατασκευή των βασικών δικτύων υποδομής και στη μελέτη της έκτασης του κάμπινγκ.

Σε αυτή τη μεγάλη έκταση, που πέραν του κάμπινγκ, σε πλήρη ανάπτυξη, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα σκαφών αναψυχής, θα δημιουργηθούν 25-30 μπανγκαλόους, αμερικανικών προδιαγραφών. Επιπλέον, θα ενταχθούν στο κάμπινγκ, 8-10 σκηνές τύπου glamping, για τους πιο απαιτητικούς κατασκηνωτές, που θέλουν μεν την χαλαρή και ανέμελη διαβίωση της ελεύθερης κατασκήνωσης, σε συνδυασμό όμως με την πολυτέλεια που παρέχει ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων.  

Το glamping λέει «ναι» στη σκηνή, «ναι» στο καραβόπανο, μόνο που αυτή «πατάει» σε υπερυψωμένο ξύλινο πάτωμα, διαθέτει τη βεράντα της, είναι επιπλωμένη, έχει τη τηλεόρασή της, όλα τα κομφόρ και, θα λέγαμε ότι θυμίζει κάτι από τις υπεράνετες και πολυτελείς σκηνές που βλέπει κανείς στα ντοκιμαντέρ για σαφάρι στην Αφρική.

Όπως είπε ο κ. Σπυριδόπουλος, οι εργασίες για τις βασικές υποδομές και τη διαμόρφωση του κάμπινγκ αρχίζουν την άνοιξη με σκοπό αυτό να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2015.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του Skotina Resort γίνεται από  τρεις Έλληνες επιχειρηματίες της Αμερικής,  τους Γιώργο Σπυριδόπουλο, Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη.

Στη Skotina Resort AE το ακίνητο της ΕΤΑΔ παραχωρήθηκε για 60 χρόνια, ενώ η εταιρεία έχει πετύχει την ένταξη επένδυσης 16,3 εκατ. ευρώ στον αναπτυξιακό ( ν. 3908), εξασφαλίζοντας επιδότηση 8,152 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της α' φάσης της επένδυσης, θα αρχίσει η κατασκευή της β' φάσης που αφορά στο ξενοδοχείο, το συνεδριακό κέντρο και τη μαρίνα, χωρητικότητας 25 σκαφών. Η β' φάση υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ.