Skip to main content

Η στάση Μπουτάρη για την παρέλαση και τα όπλα σε τζαμί της Θράκης

Η αναμονή ωρών για μια σακούλα τρόφιμα, οι συστάσεις προς πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία και τα φίδια στον κόρφο του ΠΑΣΟΚ.

Περίμεναν ώρες για να πάρουν μια σακούλα τρόφιμα. Όταν πεινάς, το τελευταίο που σκέπτεσαι είναι η αξιοπρέπεια. Την οποία κουρελιάζουν επί 8 χρόνια οι απίστευτοι πολιτικοί μας, που δεν κάθονται σε ένα τραπέζι για να συναποφασίσουν, αλλά ο καθένας παλεύει για το προσωπικό του -ιδιοτελές- συμφέρον.

Ποιο το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών; Οι 53+ συνεδρίασαν και αποφάσισαν να καταγγείλουν τον Τόσκα, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. άδειασε δυο κτίρια από τους καταληψίες. Για να αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο σκέψης (;) και τα ενδιαφέροντα των κυβερνώντων του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Έκτακτες οδηγίες προς τους Ισραηλινούς πολίτες εξέδωσε το ισραηλινό «Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας», να αποφεύγουν το επόμενο χρονικό διάστημα να πηγαίνουν στην Τουρκία γιατί προβλέπονται σημαντικές και εκρηκτικές εξελίξεις. Η μια χώρα μετά την άλλη, προβαίνουν στην ίδια σύσταση στους πολίτες τους. Για τους Έλληνες, δεν υπάρχει οδηγία. Δεν κινδυνεύουμε στην Τουρκία; Θα μας δίνουν κοκαλάκι της νυχτερίδας στα σύνορα;

Πόσα φίδια έχουν τα κόμματα στον κόρφο τους; Ο γραμματέας του Περιφερειακού συμβουλίου Αν. Μακεδονίας-Θράκης, εκλεγείς με το ΠΑΣΟΚ φωτογραφίζεται σχηματίζοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων! Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να εκπλήσσεται [δεν είχε φροντίσει να πληροφορηθεί για το ποιόν του στελέχους του;] και τον παραπέμπει τώρα στην επιτροπή δεοντολογίας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Μένουμε Θράκη. Σύμφωνα με την "Καθημερινή", οι υπηρεσίες ασφαλείας, κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών, προέβησαν σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, όπου και εντόπισαν κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων. Κάποια ημεδαπά γιουσουφάκια νομίζουν ότι οι τουρκοπράκτορες στην Θράκη, απλώς ρίχνουν πασιέντζες.

Η μαμά τους Τουρκία, τους δίνει συμβουλές άλλωστε. Κυκλοφορεί έντυπο υποστήριξης του Ερντογάν, με σύνθημα: "Χτύπα τη σφραγίδα στο ΝΑΙ όπως χτυπάς τον γκιαούρη"! Ποιον ονόμαζαν έτσι οι Τούρκοι; Κυρίως τους Έλληνες και γενικά τους χριστιανούς!

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης [με τους άλλοτε κολλητούς του συμβούλους να τον εγκαταλείπουν ένας-ένας / κάτι θα ξέρουν οι άνθρωποι], ότι ένας από τους λόγους που δεν θέλει σχολικές παρελάσεις είναι ότι καθιερώθηκαν από τον Μεταξά.

Μόνο που πριν από το 1900 υπάρχουν περιγραφές στον τότε Τύπο μαθητικών παρελάσεων, όπως και επί Βενιζέλου. Δεν ρωτά καλύτερα όμως τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο, αν ήσαν δυσαρεστημένοι όταν παρέλαυναν με την στολή της ΕΟΝ; Και "για την αποκατάσταση της αλήθειας", όπως λέγει κι ο Μηταφίδης (της δικής του αλήθειας) ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία ως ΕΟΝίτης. Δεν υπήρχε τότε ούτε ΕΑΜ, ούτε ΕΠΟΝ, αφού ήσαν σύμμαχοι ο Στάλιν και ο Χίτλερ (αυτήν την αλήθεια την θυμάται ο Τριαντάφυλλος;).

Στενός συνεργάτης του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αλβανικής μειονότητας στα Σκόπια, Αλί Αχμέτι, δήλωσε: «Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, αλλά και στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, γνωρίζουμε ότι εάν η "Μακεδονία" δεν αλλάξει όνομα σύμφωνα με τα αιτήματα της Αθήνας, δεν μπορεί να κάνει βήματα προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». Τι φωνάζουμε τόσα χρόνια στην voria.gr.; Μην υπογράφετε Συμφωνία, σε λίγο χρόνο τα Σκόπια θα ονομάζονται Ιλλυρίδα.