Skip to main content

Η Στεφανίδη με το χρυσό στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου(vid)

Τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε η απονομή του μεταλλίου στη χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκη, στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

Για τρίτη φορά ακούστηκε στο Ρίο ο εθνικός μας ύμνος αυτή τη φορά για χάρη της Κατερίνας Στεφανίδη, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης μας στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τα ξημερώματα, λάμποντας από χαρά για το θρίαμβό της. Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια μια γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Πολωνή Ιρένα Σεβίσκα.

Χαμογελαστή χαιρέτησε τον κόσμο που την αποθέωσε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο, ενώ φανερά συγκινημένη τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, μάλιστα, θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αν και αρχικά είχε επιλεγεί ο Λευτέρης Πετρούνιας, έγινε κλήρωση μεταξύ του χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους και της χρυσού Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ και τυχερή αναδείχθηκε η δεύτερη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης σε έναν συγκλονιστικό τελικό τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και πέταξε στα 4,85 μέτρα.

Το χρυσό της μάλιστα, που προστέθηκε στα άλλα δύο, ιδίου χρώματος που κατακτήθηκαν στο Ρίο και αποτελεί την πέμπτη καλύτερη επίδοση ελληνικής αποστολής σε Ολυμπιακούς Αγώνες (το πρώτο χρυσό στο Ρίο κατακτήθηκε από την Αννα Κορακάκη στη σκοποβολή και το δεύτερο από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους).

Συνολικά, η Ελλάδα στο Ρίο κατέκτησε έξι μετάλλια, τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα.