Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
x

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ (VID)

Εικόνες από κάμερα ασφαλείας - Το ντοκουμέντο αναμένεται να παράσχει σημαντικά στοιχεία στους ειδικούς που ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας

Τη δραματική σκηνή που το ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στο έδαφος λίγο μετά την απογείωση από τη Μόσχα με συνέπεια να σκοτωθούν και οι 71 επιβαίνοντες κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στις εικόνες διακρίνεται στο βάθος μια πυρκαγιά και μια στήλη καπνού να χάνεται στο χιονισμένο τοπίο.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για την άτρακτο του αεροσκάφους ή κάποιο τμήμα του, αλλά το ντοκουμέντο αναμένεται να παράσχει σημαντικά στοιχεία στους ειδικούς που ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας.

Στο σημείο της συντριβής τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε μια μεγάλη περιοχή, ενώ όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ οι σοροί των επιβατών και των μελών του πληρώματος «δεν μπορούν να αναγνωρισθούν». Οι αρχές ετοιμάζονται να πάρουν δείγματα DNA από τους συγγενείς τους για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τα θύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μια «τεράστια» έκρηξη, ενώ όπως είπαν ακολούθησαν ο ήχος κινητήρων που σβήνουν και στη συνέχεια μια «νεκρική σιγή».

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του μοιραίου Antonov-148 της Saratov Airlines, η οποία συνέβη σε θερμοκρασίες γύρω στους-5 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά περιόδους σημειώνονταν χιονοπτώσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες ότι το αεροσκάφος συγκρούστηκε στον αέρα με ελικόπτερο κι ότι βρέθηκαν συντρίμμια δεύτερου σκάφους στο σημείο. Μια άλλη εκδοχή που εξετάζεται, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, είναι κατά πόσον εξερράγη ο ένας από τους κινητήρες του An-148 μόλις 10 λεπτά μετά την απογείωση. Ενδείξεις για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν.

Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το δυστύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό την πόλη Ορσκ της περιοχής Όρενμπουργκ περίπου 1.500 χλμ νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας. Ρωσικές πηγές είπαν ότι το πλήρωμα δεν ανέφερε προβλήματα πριν την πτώση του αεροσκάφους.

«Δεν αναφέρθηκαν τεχνικά προβλήματα από το πλήρωμα του αεροσκάφους», είπε η Σβετλάνα Πετρένο της εξεταστικής επιτροπής. Την ίδια ώρα ανακρίνονται μέλη του προσωπικού του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο που μετείχαν στην προετοιμασία του αεροσκάρφους, καθώς και οι εργαζόμενοι την ώρα του δυστυχήματος στον πύργο ελέγχου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ