Skip to main content

Οι στόχοι στα έσοδα θα πιαστούν, προβλέπει η Κατερίνα Παπανάτσιου

Όσον αφορά την φοροδιαφυγή, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπογράμμισε η πλειοψηφία των επαγγελματικών δίνει αποδείξεις.

Συνήθη πρακτική των φορολογούμενων για να μπορέσουν να ενταχθούν στην ρύθμιση των 12 δόσεων, χαρακτήρισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου το γεγονός πως το 28% των φορολογούμενων δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση.

Μάλιστα η κυρία Παπανάτσιου ανέφερε πως πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30% και δήλωσε πως έστω και αυτό το μικρό 2% αποτελεί ένδειξη, προβλέποντας ότι οι στόχοι θα πιαστούν.

Στο ερώτημα για τη φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές, η αρμόδια υφυπουργός είπε στο «Πρακτορείο FM» ότι η πλειοψηφία των επαγγελματικών δίνει αποδείξεις, γι’ αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα.

Όσον αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων, η Κ. Παπανάτσιου είπε ότι είναι πολύ καλή η κατάσταση, θαύματα όμως δεν μπορούσαν να γίνουν -διευκρίνισε- δεδομένου ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε μία εφαρμοστική σε συνέχεια των νόμων που είχε ψηφίσει η ΝΔ.