Skip to main content

Η στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης στη συνάντηση Πατουλίδου - Σχοινά

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την επίσκεψη της αντιπεριφειάρχη στις Βρυξέλλες.

Η Στρατηγική Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σχοινά, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της κ. Αντιπεριφερειάρχη στις Βρυξέλλες.

«Εδώ στις Βρυξέλλες, στην καρδιά των κρίσιμων αποφάσεων για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχα την τιμή να συνομιλήσω με έναν συμπατριώτη μας που διαπρέπει στο εξωτερικό, κατέχοντας το υψηλότερο αξίωμα που κατέκτησε ποτέ Έλληνας υπάλληλος της Κομισιόν, σε μια υπερβολικά απαιτητική θέση εκφράζοντας τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλα τα ζητήματα» τόνισε η κ. Πατουλίδου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας.

«Στον κ. Σχοινά ανέπτυξα το σκεπτικό του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη της ευρύτερης περιοχής του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Πατουλίδου, σημειώνοντας πως «ο κ. Σχοινάς, άριστος γνώστης του εφαρμοζόμενου οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας των τελευταίων ετών, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή το σχέδιο μας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των προοπτικών της Θεσσαλονίκης. Για να αντιμετωπίσουμε την αύξηση των υφιστάμενων αδυναμιών λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και ταυτόχρονα να πετύχουμε την αστική αναγέννηση των υποβαθμισμένων περιοχών, ενημέρωσα τον κ. Σχοινά ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο νέο ΕΣΠΑ, φροντίσαμε να δεσμεύσουμε τους απαραίτητους πόρους -  προϋπολογισμού περίπου 85 εκ. Ευρώ - για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, που αποτελούν το 10% των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος».

Η κ. Πατουλίδου, πριν την αναχώρησή της από τις Βρυξέλλες, συμμετείχε επίσης στο Brussels Economic Forum, τη σημαντικότερη ετήσια διοργάνωση για την Ευρωπαϊκή Οικονομία που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για 17η συνεχόμενη χρονιά.

Βασικοί ομιλητές στο φετινό φόρουμ, το οποίο απασχόλησαν τρεις θεματικές ενότητες – καταπολέμηση ανισοτήτων, το μέλλον της Ευρωζώνης και οι προκλήσεις και ευκαιρίες από το μεταναστευτικό – ήταν ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan, οι Επίτροποι Μοσκοβισί και Ντομπρόφσκις και πολλοί άλλοι.