Skip to main content

Η τακτική Κοτζιά απέναντι στις προκλήσεις των Αλβανών

Η σκληρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για Τσάμηδες και Αγιά Σοφιά ερμηνεύεται ως υπενθύμιση στο υπουργείο Εξωτερικών.

Είπε κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (δεν έχει σημασία ποιο, όλοι ίδιοι είναι) ότι οι κυβερνήσεις της Αριστεράς πολεμιούνται από το σύστημα «αστική αντιπολίτευση-coprorate media». Τόσο μεγάλος είναι ο πόλεμος, ώστε τα ΜΜΕ έκαναν βεντέτες τους αριστεριστές πολιτικούς προεκλογικά, οι οποίοι έβγαιναν στα τηλεπαράθυρα, με το κύρος του «ειδικού επιστήμονα», χωρίς να έχουν την εντιμότητα να δηλώσουν ότι είναι στρατευμένοι και κάνουν κομματική προπαγάνδα.

Κι εγώ που δεν ήθελα να ακούω την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών, άκουγα τον Βαρουφάκη, τον Κατρούγκαλο, τον Μητρόπουλο, και άλλους αστέρες, και έλεγα «ειδικοί είναι, κάτι θα ξέρουν», θεωρώντας τους αντικειμενικούς. Τόσο ζημιά τους έκαναν τα ΜΜΕ.

Όσο για την «αστική αντιπολίτευση» [γιατί έβγαλε απέξω τους Λαφαζαναίους και τους 53+, αυτοί δεν κάνουν αντιπολίτευση], ακριβώς η απουσία της -σκόπιμη, ή λόγω ανικανότητας- είναι που κρατά όρθιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, το εξωθεσμικό σύστημα, είναι κατενθουσιασμένο με τον Τσίπρα. Γιατί να τον πολεμήσει; Ότι του ζητά, το κάνει.

Ανοιχτό, λέει, άφησε ο γιος της Μάργκαρετ το ενδεχόμενο συνεργασίας του και με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια σωστή προγραμματική βάση. Δεν κατάλαβε ακόμη το παιντί ότι ο λαός τον απεχθάνεται, και του το έδειξε στις εκλογές.

Η σκληρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για Τσάμηδες και Αγιά Σοφιά ερμηνεύεται ως υπενθύμιση στο υπουργείο Εξωτερικών για πιο δυναμική αντιμετώπιση. Και υποχρεώθηκε ο Ν. Κοτζιάς, να υπαινιχθεί ότι πίσω από την ανακίνηση υποτιθέμενου θέματος Τσαμουριάς από την αλβανική πλευρά βρίσκεται η Τουρκία.

Προσέξτε όμως την τακτική Ν. Κοτζιά. Για να μας πείσει ότι κάτι κάνει με τα τουριστικά ταξίδια του, υποβαθμίζει στο πιο χαμηλό σημείο τις προκλητικές ενέργειες γειτόνων εις βάρος της Ελλάδας. Είπε, το αστέρι της πολιτικής: «Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας»

Ποιοι είναι περιθωριακοί; Το κόμμα των Τσάμηδων συγκυβερνά με τον Έντι Ράμα στην Αλβανία. Και τον αρχηγό του τον έκανε ο Ράμα αντιπρόεδρο της Βουλής (και υποχρεώθηκε ο ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος να παραιτηθεί). Και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας είναι «περιθωριακή» και δεν καταδίκασε αυτοστιγμεί την αλητεία των ευγενών Τσάμηδων;

Παρακολουθώντας τις ενέργειες του Ν. Κοτζιά, καταλαβαίνω γιατί ήταν κολλητοί με τον γιο της Μάργκαρετ. Έχουν την ίδια νοητική αντίληψη, και φέρουν τα ίδια αποτελέσματα. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει, έλεγαν οι προ-προπαππούδες μας.

«Η Βόρεια Κύπρος (σ.σ.: τα Κατεχόμενα) είναι ανυπόστατο μέρος της Τουρκίας και η Τουρκία δεν την βλέπει σαν άλλη χώρα, αλλά σαν κανονικό τμήμα της τουρκικής επικράτειας». Με αυτά τα λόγια και ενώ ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν οι ενδοκοινοτικές συνομιλίες, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Nihat Zeybekci δεν έκρυψε την πραγματικότητα.

Η μόνη δικαιολογία που μπορεί να έχει ο Αναστασιάδης και συνεχίζει τις συνομιλίες, είναι να μη οργιάσει η τουρκική προπαγάνδα κατηγορώντας μας ότι σαμποτάρουμε την… ειρηνική επίλυση του Κυπριακού. Αν κάνει όμως κανένα αστείο και υπογράψει συμφωνίες, «ου τόπος» θα υπάρξει να σταθεί.