Skip to main content

H ομάδα Ensemble 23 έτοιμη να κερδίσει και το κοινό της Αθήνας

Με τις παραστάσεις «'Oλα τα βουβά πρόσωπα» και το «Rendez-vous?-Meet me on Facebook» που είχαν παρουσιαστεί στο πλαίσιο της σχολής θεάτρου του ΑΠΘ.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη με δύο παραστάσεις, η θεατρική ομάδα Ensemble 23 κατεβαίνει στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε τρία φεστιβάλ.

Πρόκειται για τις παραστάσεις «'Oλα τα βουβά πρόσωπα» και το «Rendez-vous?-Meet me on Facebook», οι οποίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της σχολής θεάτρου του Α.Π.Θ.

«Πιστεύουμε σε ένα θεατρο συνόλου και θεμελιακές αρχές μας είναι ο διάλογος και η συλλογική δημιουργία ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόρροια της κοινής μας αισθητικής», αναφέρει η ομάδα Ensemble 23.

Η παράσταση «Όλα τα βουβά πρόσωπα» θα παρουσιαστεί:

- Στο « Ιnport Festival III» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 21 Ιουνίου ώρα 15:00 στην Κεντρική Σκηνή
- Στο « Off-Off Festival » στο Θεατρο Επί Κολωνώ στις 23 Ιουνίου ώρα 20:45 στην Κεντρική Σκηνή

Η παράσταση «Rendez-vous?-Meet me on facebook»:

Στο «Reborn in Athens 2017 » στο Θεατρο Θησείον, Ένα Θεατρο Για Τις Τέχνες στις 14 - 15 Ιουλίου

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις:

«Rendez-vous?-Meet me on facebook»

Νέοι άνθρωποι, οι ζωές τους, τα προβλήματα της καθημερινότητας, ένα πάρτυ και… τα social media.

Πολύ προσωπικές ιστορίες-πραγματικές μαρτυρίες από ραντεβού δικά μας ή άλλων, που συνέβησαν στο παρελθόν. Ιστορίες για ανθρώπους νέους που θέλουν να συνάψουν σχέσεις. Ψάχνουν να μην είναι μόνοι.

Με όχημα την αφήγηση και τις μαρτυρίες νέων ανθρώπων από διαφορετικά μέρη, με διαφορετικές εμπειρίες, στήνεται ένα όχι και τόσο συνηθισμένο πάρτυ, όπου το internet και το facebook παίζουν κυρίαρχο ρόλο, καθώς ό,τι ανεβαίνει στις οθόνες συμβαίνει απευθείας στο πάρτυ.

Τα διαχρονικά προβλήματα της νέας γενιάς τίθενται μέσα σε ένα σύστημα πάνω στο οποίο δομείται το σήμερα, που τα γεγονότα της ζωής είναι μικρά, οι γνωριμίες  εύκολες, οι αναρτήσεις άπειρες, τα λόγια λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα, ο χρόνος πάντα λίγος αλλά την ίδια στιγμή τόσο αφόρητα πολύς.
 
Το «Rendez-vous?-Meet me on facebook» είναι η δεύτερη δουλειά της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη Ensemble 23 και αρχικά παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Σχολής Θεάτρου του Α.Π.Θ. και τώρα συνεχίζει το ταξίδι της με επόμενο σταθμό στις 14 - 15 Ιουλίου στο Θεατρο Θησείον, Ένα Θεατρο Για Τις Τέχνες (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή) στο φεστιβάλ που διοργανώνει Reborn in Athens 2017, που θα λάβει χώρα από την 1η έως τις 15 Ιουλίου.

Το trailer:



Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Κοσμίδης
Δραματολογία: Ματίνα Παγουλάτου, Χάρης Ηλιάδης
Σκηνογραφία: Μάγδα Δήμου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Όλια Πανίδου
Βοηθός φωτιστή- βίντεο: Αρσινόη Πηλού
Μουσική: Μάριος Μορφίδης
 
Ερμηνεύουν: Αποστόλης Βαράνος, Γιώργος Γκρίνιας, Χάρης Ηλιάδης, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου, Μάριος Μορφίδης, Χριστίνα Σαπουνίδου, Αντωνία Τεκνετζίδου

«Όλα τα βουβά πρόσωπα»

Μία παράσταση βασισμένη στην ιστορική τραγωδία του Marlowe Εδουάρδος Β΄, αναφερόμενη σε ιστορικά πρόσωπα του 1307.

Η ιστορία ξεκινά από τον Εδουάρδο Α’ και συνυφαίνεται με γεγονότα του χθές και του σήμερα, από τους Νόμους της Μάγκνα Κάρτα και της Χιτλερικής Γερμανίας ως τους Νόμους του Πούτιν, από τα μεσαιωνικά βασανιστήρια ως τους Occupy Pedophilia, από την Marilyn Monroe και τον Leonard Cohen μέχρι τα χιτλερικά εμβατήρια και καταλήγει στον Εδουάρδο Γ’.

Με όχημα την χορική αφήγηση, τα βουβά πρόσωπα επαναφέρουν στο παρόν τα γεγονότα μέσα από το δικό τους πρίσμα, όπως τα έζησαν και τα κατάλαβαν. Έτσι σκηνικά τίθεται το ερώτημα: πώς το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με τα θέλω του συνόλου και μέχρι πού μπορεί να φτάσει για την αγάπη του;

Το trailer:


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κοσμίδης Ευάγγελος
Δραματουργία: Κοσμίδης Ευάγγελος, Κωσταντίνου Μάριος
Σκηνογραφία: Γκούμα Χρυσά
Φωτισμοί : Μαρούλης Ευάγγελος

Παίζουν :

Δημήτρης Βαλιώτης ( τύμπανα )
Γιώργος Γκρίνιας
Ιάσωνας Ζάραγκας ( σαξόφωνο )
Χάρης Ηλιάδης
Εμμανουέλλα Κοντογιώργου
Μάριος Μορφίδης ( πιάνο )
Αντωνία Τεκνετσίδου

Ο σκηνοθέτης των δύο παραστάσεων, Βαγγέλης Κοσμίδης, δήλωσε τα εξής:

«Το θέατρο αποτελεί τον χώρο μας, το σπίτι μας. Το όνειρο μου ήταν να φτιαχτεί μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, με τους οποίους να μοιραζόμαστε κοινούς τόπους ζωής και να έχουμε κοινές θέσεις απέναντι στα πράγματα, τόσο τα καλλιτεχνικά αλλά και γενικά. Αυτό μου έλειπε καθώς λίγες είναι οι ομάδες, που λειτουργούνε με τέτοιο τρόπο σήμερα. Έτσι ξεκίνησαν όλα, μίλησα με 2 φίλους για μια σκέψη, που με απασχολούσε, να κάναμε μια παράσταση, η οποία να μιλάει για το τάδε και αυτοί προβληματίστηκαν μαζί μου και ήρθαν κιαλλοι νέοι φίλοι, φίλοι φίλων , και τελικά καταλήξαμε να δουλεύουμε ασταμάτητα 2 χρόνια τώρα. Μέσα από τις ζημώσεις μας και τις ατέλειωτες συζητήσεις καταλήγουμε σε ένα ουσιαστικό πάντρεμα των σκέψεων και των οραμάτων μας. Κάθε φορά που τελειώνει ένα πρότζεκτ τίθεται το ερώτημα: και τώρα τι κάνουμε δεν θα βλεπόμαστε κάθε μέρα όλη μέρα; και έτσι ξεπηδάει η καινούργια ιδέα και ο καινούριος προσωπικός στόχος, ο οποιος μετά από νεες συζητήσεις και έρευνες καταλήγει να γίνεται συλλογικός. Αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό: είναι από τα πολύ βασικά στοιχεία, που έχουμε να επιδείξουμε ως ομάδα και ως κίνηση το θεωρώ πολύ ουσιαστική και άκρως πολιτική. Πιστεύουμε στο σύνολο και όχι σε συντονισμένες μονάδες, ονειρευόμαστε το μαζί και όχι την αυτοπροβολή. Ένα βασικό ερώτημα είναι: και όλο αυτό σήμερα τι λέει; Έτσι κάνουμε έρευνα για ιστορίες και για πράγματα που ανησυχούν σήμερα και καταλήγουμε είτε σε γνωστά έργα, είτε γράφουμε εμείς με βάση τις ιστορίες που συνέβησαν στον διπλανο μας: αυτό είναι το υλικό της δουλειάς μας, το οποίο δεν σταματάμε ποτέ να το αναδιαπραγματευόμστε. Ας πούμε παίρνοντας απόσταση από τις πρώτες παρουσιάσεις των παραστάσεων μας και μέχρι την επόμενη παρουσίαση τους στα φεστιβάλ, έχουν αλλάξει παρά πολλά πράγματα από νοήματα και σκηνές έως ανθρώπους που εμφανίζονται επι σκηνής. Οι παραστάσεις, ως ζωντανοί οργανισμοί, ωριμάζουν και εμείς μαζί με αυτές αλλάζουμε και είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι να τα αλλάξουμε όλα φτάνει να βρούμε στο καινούριο, κάποιο νόημα ή κάτι τέλοσπάντων που μας βοηθάει να εξελιχθούμε».