Skip to main content

Θετικό το πρώτο σήμα από τους Θεσμούς για την ελληνική πρόταση

Θετική είναι η πρώτη αποτίμηση των Θεσμών για το κείμενο που τους εστάλη από την Αθήνα και περιλαμβάνει την πρόταση για συμφωνία.

Το πρώτο «ok» πήρε από τους Θεσμούς το κείμενο που έστειλε αργά το βράδυ της Πέμπτης η ελληνική κυβέρνηση, και το οποίο περιλαμβάνει την πρόταση για συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την πρώτη ανάγνωση οι προτάσεις της Αθήνας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των δανειστών, ωστόσο οι Θεσμοί θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ώρες για να δώσουν το τελικό πράσινο φως.

Σημαντικό ρόλο στις πρώτες θετικές αντιδράσεις φαίνεται να έπαιξε το γεγονός πως σημαντικό μέρος της πρότασης συντάχθηκε από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας.

Εξάλλου, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild αναφέρει πως η πρόταση που έχει στείλει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, έχει γραφεί από τους ειδικούς των πιστωτών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), της λεγόμενης τρόικας-κάποιοι μάλιστα βλέπουν και εμπλοκή του γνωστού από τα παλιά Πολ Τόμσεν...