Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου (φωτο+vid)

Στο σημείο παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου κατέθεσαν πανεπιστημιακοί σύλλογοι, φορείς και εργατικά σωματεία στο μνημείο των πεσόντων στον αύλειο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο σημείο παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέλη του ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Τα μηνύματα ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της νομικής που προηγήθηκε και όλης της αντιδιδακτορικής πάλης παραμένουν σήμερα ζωντανά και επίκαιρα ακριβώς γιατί παραμένει ζωντανός και επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τσακίζει τα εργατικά λαικά δικαιώματα», σημείωσε η Ελένη Κυγιάκη, μέλος του ΚΚΕ της Κ. Μακεδονίας.

Στη διαχρονικότητα των αιτημάτων της τελετής αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΚΘ, κ. Τσαραμπουλίδης.

«Η δημοκρατία ήρθε στη χώρα, αλλά όλα εκείνα τα αιτήματα τα υπόλοιπα παραμένουν και σήμερα επίκαιρα γιατί οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι αντιμετωπίζουν αυτή την ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση με ότι αποτελέσματα υπάρχουν στην ελληνική οικονομία και όλα είναι σε βάρος τους. Ελπίζουμε η χώρα να βγει γρήγορα από τα μνημόνια και να έρθουν καλύτερες μέρες για τους νέους και τους εργαζόμενους της χώρας» υπογράμμισε.

«Ψωμί παιδεία ελευθερία διαχρονικό σύνθημα που ισχύει και σήμερα. Αυτά είναι τα τρία σημεία για τα οποία πρέπει να παλεύουμε πάντοτε και ας έχουμε τις διαφορές μας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δηλώνει το φρόνημα του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας ενάντια στην καταπίεση και υπέρ της ελεύθερης βούλησης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», σημείωσε η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πολή».

Εκπρόσωποι της Λαικής Ενότητας και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων κατέθεσαν στεφάνι στο τελος, υποστηρίζοντας ότι δεν κλήθηκαν από το ΚΚΕ στην τελετή.

«Είμαστε πιο δημοκρατικοί από αυτούς» τόνισε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματείων, Γίαννης Καραπινίδης.