Skip to main content

Η παγίδα των Τούρκων στα σύνορα κι ένα ερώτημα για τον Τόσκα

Δεν ξέρω τι ακριβώς είχαν αντιληφθεί οι Υπηρεσίες και οι στρατιωτικοί μας, το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι είμαστε για καρπαζιές.

Ο Μιχ. Ιγνατίου πληροφορήθηκε ότι αρκετές ημέρες πριν από το επεισόδιο με τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία μονομερώς είχε αφαιρέσει πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά τη συνοριακή γραμμή. Εκεί έπεσαν οι στρατιωτικοί μας σε παγίδα.

Στα δε «Νέα» δημοσιεύτηκε έγγραφο που επιβεβαιώνει την πληροφορία που γράψαμε στη Voria.gr, ότι ο Ερντογάν μη εμπιστευόμενος τους στρατιωτικούς -που πολλοί από αυτούς βρίσκουν τρόπο να δραπετεύουν από την ανοικτή φυλακή που είναι όλη η Τουρκία- ανέθεσε την φύλαξη των συνόρων στην Στρατοχωροφυλακή. Γι’ αυτό και σταμάτησαν οι επαφές των στρατιωτικών, ένθεν και ένθεν.

Δεν ξέρω τι ακριβώς είχαν αντιληφθεί οι Υπηρεσίες μας, δεν ξέρω τι είχαν αντιληφθεί οι στρατιωτικοί διοικητές των συνόρων, το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι είμαστε για καρπαζιές. Ευτυχώς, που οι απέναντι έχουν διαλύσει το μαγαζί, και στεκόμαστε ακόμη; Ως πότε;

Ένα ερώτημα απευθυνόμενο στον Τόσκα αναμένει απάντηση: «Αν μπουν οι Τούρκοι στη χώρα μας, να κάνουμε ότι κοιμόμαστε»;

Στην φυλακή για 12 χρόνια ο Αριστερός πρόεδρος της Βραζιλίας, κατηγορούμενος για διαφθορά. Δεν τον έσωσε το «ηθικό πλεονέκτημα». Τι είχε πει για τον σύντροφο αυτόν και ομοϊδεάτη του ο Α. Τσίπρας, όταν έμπλεος θαυμασμού τον συνάντησε:

«Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. […] είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρίσκουμε συμμάχους ισχυρούς, συμμάχους του ελληνικού λαού, συμμάχους της Ελλάδας».

Το καταγράφω απλώς, το ξέρουν όλοι, κανείς δεν κινείται. Από ανακοίνωση των συνδικαλιστών Υγείας: «Αυτά που συμβαίνουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη δημόσια υγεία δεν έχουν προηγούμενο. Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη τα οποία ξηλώνονται, επειδή δεν προσκύνησαν ή δεν δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι άριστοι στα καθήκοντά τους, μόνο και μόνο επειδή δεν προσκύνησαν τη νέα κυβέρνηση. Αντιθέτως όσοι δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ έχουν μία προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα».

Υπάρχουν πολιτικοί που εργάζονται για τον λαό. Υπάρχουν και «προοδευτικοί» πολιτικοί που βάζουν τον λαό να εργάζεται γι’ αυτούς.

Οικογενειακή υπόθεση είναι στην Τουρκία ο πόλεμος, κυρίως οι μπίζνες που γεννάει εσχάτως ο κατ’ ευφημισμόν «Κλάδος Ελαίας», αλλά και σε όσες «εργολαβίες» είναι απαραίτητες για την παράσταση προκλητικότητας που ανεβαίνει καθημερινά στο Αιγαίο. Άλλωστε από αυτές αυγατίζει ο τραπεζικός λογαριασμός της κόρης του σουλτάνου και συζύγου του μεγαλύτερου κατασκευαστή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη γείτονα, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Μια ακόμη συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες Πακιστανών που πωλούσαν λαθραία τσιγάρα, για τον έλεγχο της αγοράς Βλάλη. Συνηθισμένα περιστατικά, που δεν χαλάνε τον ύπνο του Τόσκα. Ευτυχισμένος άνθρωπος.

Κοίτα τι μαθαίνει κανείς από ισλαμικά κείμενα. Από βιβλίο θρησκευτικής κίνησης προσκείμενης στον Ερντογάν, μαθαίνουμε: «Αν κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης, ο άντρας αλλά και η γυναίκα σκέπτονται τους πιστούς του Αλλάχ, τότε αν η γυναίκα μείνει έγκυος, η καρδιά, ο εγκέφαλος και το πνεύμα του παιδιού, θα σχηματιστεί ανάλογα μ’ αυτόν που σκέπτονταν».

Δηλαδή, εγώ που σκέπτομαι την Μόνικα Μπελούτσι, θα βγάλω κόρη σαν κι αυτήν; Καλά κάνω, δηλαδή…