Skip to main content

Η Τουρκία πίσω από Σκόπια και Αλβανία για το προσφυγικό

Η εκκωφαντική σιωπή της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό, οι ενέργειες της Τουρκίας στα Βαλκάνια για το προσφυγικό και ο ανθρωπισμός της κυρίας Τασίας.

Ο καθηγητής Γιάνης Μάζης δήλωσε: «Η Τουρκία, είναι σαφές, ότι βρίσκεται πίσω από τα Σκόπια, αλλά και πίσω από την Αλβανία, δίνοντάς τους χρήματα για να τροφοδοτεί ενέργειες κατά της Ελλάδας και στο προσφυγικό», σημειώνει, στηλιτεύοντας την υποχωρητική στάση της Αθήνας με αιχμή την προσφυγική κρίση.

Από πολλές πλευρές ακούγονται σωστές φωνές, αλλά δεν φτάνουν μέχρι του Μαξίμου. Ο δόκτωρ πρωθυπουργός μας προτίμησε να καταστεί εργαλείο στην προπαγάνδα του Νταβούτογλου στη Σμύρνη, μη ακούγοντας την σύσταση του Κοτζιά να μη γίνει αυτό το ταξίδι. Έλα όμως που οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, νυν νεοπασόκοι, κοντράρονται με τους παλαιοπασόκους κι έχουν τον Κοτζιά στη γωνία!...

Το ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Μουζάλα, και με ανακοίνωσή του εξαίρει το έργο του στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Όμως, οι σύντροφοι ξέχασαν σκοπίμως να αναφερθούν στο ζήτημα για το οποίο δημιουργήθηκε όλη η φασαρία. Δεν κατηγορήθηκε ο Μουζάλας για ανεπάρκεια. Για την υποστήριξη της διεκδίκησης των Σκοπίων κατηγορήθηκε, με την ταύτισή του με τους Σλάβους.

Και επ’ αυτού, τσιμουδιά το ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Που εκλαμβάνεται ότι συμφωνεί πως τα Σκόπια πρέπει να αποκαλούνται Μακεδονία, αφού ούτε σε καταδίκη προβαίνει, αλλά ούτε και σε δικαιολογία.

Είχα ένα φόβο με την επίσκεψη της Αντζελίνας στους καταυλισμούς των προσφύγων, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Έλεγα, μήπως και την δει καμιά γιαγιούλα έτσι σκελετωμένη που είναι, την περάσει για πρόσφυγα και της δώσει λίγο ψωμοτύρι για να στανιάρει. Κι η Αντζελίνα να νομίζει ότι της ζητά αυτόγραφο.

Και με την ευκαιρία, μια και η Αντζελίνα είναι πρέσβειρα του ΟΗΕ. Γιατί οι χώρες που είναι εκτός Ευρώπης δεν δέχονται πρόσφυγες; Αφού αυτές είναι εκείνες που βομβαρδίζουν και μας τους στέλνουν εδώ, δεν έχουν υποχρέωση να μοιραστούν το βάρος;

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού που έγραψε ότι τα Σκόπια «όλοι Μακεδονία τα λένε πλην εθνικιστών», υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκάλεσε. Και τι θα συμβεί αν γίνει δεκτή η παραίτησή του; Πάλι της ίδιας ποιότητας θα τον αντικαταστήσει. Η δεξαμενή με πρώην καταληψίες και διαδηλωτές ως κύριο προσόν, έχει ακόμη κόσμο για να τροφοδοτήσει την άμοιρη Ελλάδα με συμβούλους.

Προτείνω, όλους τους απίστευτους τύπους που έχει μαζέψει η κυβέρνηση για «συμβούλους», να ιδρύσει μια υπηρεσία «Ομφαλοσκόπησης», να τους βολέψει όλους μαζί αργόμισθους, για να γλιτώσει ο τόπος από τις «συμβουλές» τους. Ή να τους βάλει στα κυλικεία για καφέδες. Βολέψτε τους, αλλά με τον όρο να μη μιλάνε και να μη γράφουν. Έλεος!

Πραγματικό μαρτύριο χαρακτηρίζουν πρόσφυγες που επέστρεψαν στην Ειδομένη, το διάστημα της σύλληψής τους από τις αρχές της γειτονικής χώρας. «Μας έβριζαν και όταν κάποιος ήθελε να σηκωθεί, μας ανάγκαζαν με γκλομπς να καθίσουμε κάτω. Ακόμη και όταν έκλαιγε ένα μωρό χτυπούσαν τη μητέρα και της έλεγαν να το κάνει να σταματήσει», λέει ένας πρόσφυγας.

Κατάλαβε ο Αλέξης, η Χριστοδουλοπούλου και οι όμοιοι, ότι αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν επειδή η κυβέρνηση τους κάλεσε να έρθουν; Ας βάλουν τουλάχιστον στα σπίτια τους όσους μπορούν. Να δούμε και ποιος είναι ο ανθρωπισμός της κυρά Τασίας.