Skip to main content

Η τρόικα έρχεται για να μείνει μόνιμα αυτή τη φορά

Μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα αποκτά μέσα στα επόμενα 24ωρα το κλιμάκιο της τρόικας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την έλευση του στην Αθήνα, πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα σε ειδικό χώρο ο οποίος δ
Μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα αποκτά μέσα στα επόμενα 24ωρα το κλιμάκιο της τρόικας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την έλευση του στην Αθήνα, στις αρχές του επόμενου μήνα, πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα σε ειδικό χώρο ο οποίος διαμορφώνεται ήδη στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αρχικά αναζητήθηκε ένα γραφείο σε ξεχωριστό χώρο, αλλά μια σειρά από αντικειμενικές δυσκολίες, οδήγησαν στη λύση της ΤτΕ, η οποία και παραχώρησε στην τρόικα σχεδόν έναν ολόκληρο όροφο.

Εκεί θα εγκατασταθεί σε πρώτη φάση, ο Ολλανδός οικονομολόγος του ΔΝΤ κ.Μπομπ Τράα, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής της αποστολής, η γραμματέας του και δύο συνεργάτες του (ένας από ΕΕ κι ένας από ΕΚΤ). Σιγά - σιγά το γραφείο θα αρχίσει να στελεχώνεται από περισσότερα μέλη, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η χώρας οδεύει προς πολυετή επιτήρηση, οπότε η εδώ αντιπροσωπεία θα λάβει το χαρακτήρα ...μονιμότητας. Γι΄ αυτό κι αρχικά, η τρόικα επιθυμούσε αποκλειστικά δικό της χώρο, αλλά για λόγους ασφαλείας κυρίως, επιλέχθηκε τελικά η λύση του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας.