Skip to main content

Η UBS, η ΓΓΔΕ και οι διεργασίες στο υπουργείο Οικονομικών

Το ελληνικό πελατολόγιο της UBS και η προσπάθεια «κάποιων» να ελέγξουν τον επόμενο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ.

Ο broker της UBS, που φέρεται να «έσπασε» και να δίνει ονόματα και διευθύνσεις αναφορικά με το ελληνικό πελατολόγιο της τράπεζας, εξακολουθεί να καταθέτει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στην Αθήνα. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι αναφορές του, όπως και οι αναφορές των σκληρών δίσκων που κατασχέθηκαν στα εδώ γραφεία της τράπεζας, είναι από το 2010 και μετά! Συνεπώς, οι ταυτοποιήσεις αφορούν σε όσους έβγαλαν «μαύρο χρήμα» την εποχή που στελέχη της UBS είχαν έρθει στην Αθήνα, είχαν εγκατασταθεί στο λόμπυ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια και άνοιγαν λογαριασμούς σε όλους όσοι ήθελαν «να βγάλουν λεφτά έξω». Πρόκειται κυρίως για γιατρούς, δικηγόρους, ελεύθερους επαγγελματίες και ...δημοσίους υπαλλήλους. Οι υπόλοιποι και πάλι δεν ταυτοποιούνται από πουθενά.

Αυτή είναι η μία είδηση των τελευταίων ωρών αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο των ερευνών. Η άλλη είδηση, αφορά στη σύνθεση αυτών καθ' αυτών των ελεγκτικών αρχών. Πριν από μερικές εβδομάδες, η Voria.gr έγραφε  για την προσπάθεια «κάποιων» να ελέγξουν τον επόμενο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), μετά την αποχώρηση της κ. Σαββαίδου; Η «γραμμή» ήταν να υποβληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υποψηφιότητες από το «εσωτερικό» του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να μην προκύψει κάποιος τρίτος, από έξω... Φαίνεται λοιπόν ότι η προσπάθεια έπιασε τόπο. Κι αυτό γιατί στη short list που δημιουργήθηκε μπήκαν τρεις υποψήφιοι, από τους οποίους οι δύο είναι στελέχη του υπουργείου! Το πρόβλημα είναι πως ο τρίτος, που είναι όπως λέγεται δικηγόρος που ασχολείται με φορολογικά θέματα, προβάλλει ως ...φαβορί, λόγω των προσόντων που έχει!