Skip to main content

Με... «βαριοπούλα» οι νέες τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας

Οι προεκτάσεις των τουρκικών απειλών στον Πάνο Καμμένο, η εξάπλωση της ρωσοφοβίας και η έκπληξη για τη στάση της Αλβανίας στην υπόθεση της Ιερουσαλήμ.

Τούρκος βουλευτής απείλησε τον Π. Καμμένο με "βαριοπούλα" στο κεφάλι, αν συνεχίσει να προκαλεί τους Τούρκους. Τα ελληνικά ΜΜΕ εξέλαβαν την βαριοπούλα ως ένα βαρύ εργαλείο, που μπορεί να επιφέρει ακόμη και θανατηφόρα πλήγματα. Έτσι το ερμήνευσαν, χωρίς να αναρωτηθούν πού την θυμήθηκε την βαριοπούλα ο βουλευτής και δεν αναφέρθηκε σε εργαλείο κοινής χρήσης;

Η αναφορά στη "Βαριοπούλα" μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς θυμίζουμε ότι έτσι λεγόταν το απόρρητο σχέδιο το οποίο θα εκτυλισσόταν ως απάντηση του στρατιωτικού κατεστημένου έναντι του ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν το οποίο ήρθε στην εξουσία.

Το σχέδιο του πραξικοπήματος στηριζόταν στην ανατίναξη δύο τζαμιών στην Κωνσταντινούπολη και την δημιουργία κατηγοριών εναντίον της Ελλάδας για τουρκικό μαχητικό το οποίο θα καταρριπτόταν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, με την αναταραχή που θα προκαλούνταν θα δημιουργούνταν οι συνθήκες για παρέμβαση του στρατού και επιβολή δικτατορίας, ενώ φαίνεται πως συμπεριλαμβάνονταν και απόβαση τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικά νησιά.

Επομένως, η αναφορά σε βαριοπούλα, δεν αποτελεί απλώς μια απειλή κατά του Καμμένου, αλλά έχει πολλές προεκτάσεις.

Γέλασαν πολλοί με την γκάφα ολκής της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, η οποία έπεσε θύμα Ρώσων φαρσέρ, που υποδυόμενοι τον πρωθυπουργό της Πολωνίας κατήγγειλαν υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές της Μπινόμο, μιας ανύπαρκτης νησιωτικής χώρας στη θάλασσα της νότιας Κίνας.

Η Πρέσβειρα βεβαίωσε πως πρόκειται για επέμβαση των Ρώσων, την οποία παρακολουθεί η αμερικανική κυβέρνηση. Η υπόθεση είναι βέβαια για γέλια, αλλά η ρωσοφοβία έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, με εξακόντιση αναπόδεικτων κατηγοριών, ώστε θα είμαστε επιφυλακτικοί, ακόμη και σε περιπτώσεις που πράγματι θα υπάρχει ρωσική εμπλοκή.

Φυσικά, με την εκφοβιστική πολιτική κατά της Ρωσίας, δεν επιδιώκεται μόνον η απομόνωσή της, ούτε μόνον η αποδυνάμωση του Τραμπ, αλλά και πακτωλός χρημάτων ρέει στα ταμεία των αμερικανικών εταιριών οπλικών συστημάτων, τα οποία αγοράζουν οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, για να... αντιμετωπίσουν την "κακιά" Ρωσία.

Προκάλεσε έκπληξη η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να ψηφίσει κατά των ΗΠΑ στην υπόθεση της Ιερουσαλήμ. Ο Αλβανός Πρόεδρος μάλιστα, για να μειώσει την ενόχληση των ΗΠΑ, έστειλε επιστολή στον Τραμπ, διαχωρίζοντας την θέση του, και διαβεβαιώνοντας ότι ο αλβανικός λαός έχει αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τις ΗΠΑ [που πράγματι τρέφει].

Κι έρχεται ξένος διπλωμάτης στα Τίρανα, και δηλώνει ότι οι αμερικανικές και ισραηλινές Αρχές πιστεύουν ότι η Τουρκία μπορεί να έχει αγοράσει την υποστήριξη ορισμένων κρατών με δολάρια, και μέσα σε αυτά τα κράτη είναι και η υποστήριξη που παρέσχε η αλβανική κυβέρνηση.

«Οι λόγοι που δόθηκαν από την αλβανική κυβέρνηση για την ψηφοφορία αυτή ενάντια στα συμφέροντα του Ισραήλ και των ΗΠΑ είναι παραπλανητικοί. Έχουμε την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια επιχειρηματική συμφωνία των τελευταίων ωρών», υποστήριξε.

Μήπως πρέπει να ψαχνόμαστε κι εμείς για τα κίνητρα κάποιων οθωμανολάγνων, που θεωρούμε ότι προέρχονται απλώς από τα γραφικά πρόσωπα που την εκφράζουν, ενώ υπάρχουν σοβαρότερες αιτίες;