Skip to main content

Ένα χολιγουντιανό σενάριο για την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων

Η πραγματική ιστορία για τα... κανόνια της Άλωσης και ένα σενάριο για την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με Τούρκους αξιωματικούς

Η βιασύνη της κυβέρνησης να επικοινωνήσει έξοδο από το Μνημόνιο, να ευχηθούμε να μη καταλήξει σε τραγωδία. Επειδή, η ανυπαρξία κάποιας κίνησης στην παραγωγικότητα, και με κύρια έσοδα τον τουρισμό, ένα μικρούλη, τόσο δα, θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, και μας ξαναστέλνει στον πάτο

Ένα μικρό δείγμα, τι μπορεί να συμβεί. Σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση των ξένων επενδύσεων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προκαλεί η συνεχιζόμενη ένταση στα ελληνο-τουρκικά. Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρουν στην ιστοσελίδα "Εnergypress", στελέχη ξένων εταιρειών, το βαρύ κλίμα στα ελληνοτουρκικά ασφαλώς και επιβαρύνει το δείκτη country risk και δημιουργεί επιφυλάξεις ξανά γύρω από την Ελλάδα και τα σχέδια πάγωσαν.

Επιφυλάξεις που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων παθογενειών, οι οποίες δεν έχουν πάψει να υφίστανται. Δηλαδή τη γραφειοκρατία, την υψηλή φορολογία, τα ακριβά επιτόκια δανεισμού, την αργή απονομή δικαιοσύνης, την ασάφεια στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, κ.ο.κ.

Ο λεγόμενος "Αλβανικός Εθνικός Στρατός" έκανε την επανεμφάνισή του με ένα δελτίο Τύπου, μετά την ψήφιση υπέρ της αλβανικής γλώσσας στο κράτος των Σκοπίων και τις απειλές που ακολούθησαν από τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφκσι κατά του προέδρου του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει «Καλούμε τους Αλβανούς να κάνουν υπομονή, θα έρθει η μέρα που το κεφάλι του Γκρούεφσκι θα βρεθεί στους δρόμους».

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, φέρεται να δείχνει τους τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο να κρατούν όπλα και να διαφεύγουν από στρατόπεδο στο οποίο βρίσκονταν το βράδυ του πραξικοπήματος.

Υπήρξαν αμέσως υπόνοιες, ότι με αυτό το βίντεο οι Τούρκοι επιδιώκουν μεθόδευση επίλυσης του προβλήματος έκδοσης. Εάν δηλαδή η ελληνική Δικαιοσύνη κάποια στιγμή ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των τριών από τους οκτώ, τότε θα μπορούσαν να επιστρέψουν και οι δυο Έλληνες. Και δίνοντας άσυλο στους άλλους πέντε, μένουν ευχαριστημένοι και οι Τούρκοι και οι Έλληνες. Μπορεί να μοιάζει χολιγουντιανό σενάριο, αλλά οι ταινίες αντιγράφουν την ζωή [μερικές φορές συμβαίνει και το αντίθετο].

Είπε πάλι ο προαλειφόμενος για πλανητάρχης [ως περιφερειάρχης είναι πολύ λίγο]: «Βλέπω τον κάθε νέο μας ως ένα υποψήφιο Πορθητή. Όταν ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής περικύκλωσε στα 21 του την Κωνσταντινούπολη, μπορούσε και είχε σχεδιάσει το πιο εξελιγμένο πυροβόλο του κόσμου, ενώ μπορούσε και μιλούσε έξι γλώσσες. Και εσείς αυτό το επίπεδο πρέπει να έχετε ως στόχο».

Ο Μωάμεθ πράγματι χρησιμοποίησε το πιο εξελιγμένο κανόνι, και ήταν καθοριστικός παράγοντας της Άλωσης. Μόνο που, αυτό το κανόνι το είχε κατασκευάσει ο Ούγγρος χύτης μετάλλων, Ουρβανός, και πρότεινε στους Έλληνες της ΚΠολης να το αγοράσουν. Ελλείψει χρημάτων, το πούλησε στον Μωάμεθ. Ο Ερντογάν, τα είπε όπως τον βόλευε στον ημιμαθή όχλο. Το θέμα είναι, μήπως πιστεύει κι αυτός αυτά που λέει.

Τούρκος θεολόγος ελάλησε: «Όποιος έχει μία γυναίκα ας πάει να εξετάσει τον ανδρισμό του. Όποιος άντρας χορταίνει με μια γυναίκα είναι ανώμαλος». Το μόνο που έχω να απαντήσω είναι… Ζήτω ο πολυπολιτισμός.