Skip to main content

Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η Τοπική Ομάδα Υποστήριξης του InnovaSUMPκαλείται να συνεισφέρει στη διαμόρφωση της πολιτικής του Δήμου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Οι δράσεις και η πορεία υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου InnovaSUMP, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, αποτελούν μεταξύ άλλων το αντικείμενο της δεύτερης συνάντησης εργασίας της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του Έργου: «Καινοτομίες στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για αστικές μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 9.15 π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου (Παύλου Μελά 24, Εύοσμος) και σε αυτήν έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών και ενώσεων πολιτών, όπως  ΟΑΣΘ, Διεύθυνση Τροχαίας,  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικό Μετρό, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ε.Κ.Ε.Τ.Α. - Ι.ΜΕΤ, Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών, η Ελληνική  Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, κ.ά.

Η Τοπική Ομάδα Υποστήριξης του InnovaSUMP συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου και μέσω των προτάσεων αλλά και της συμμετοχής της σε προγραμματισμένες συναντήσεις και επισκέψεις, καλείται να συνεισφέρει στη διαμόρφωση της πολιτικής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, με στόχο τον βέλτιστο σχεδιασμό των κυκλοφοριακών συνθηκών και την ενσωμάτωση καινοτόμων πρακτικών και λύσεων που θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Υπενθυμίζεται πως η υλοποίηση του έργου InnovaSUMP εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG Europe της Ε.Ε. με συνολικό προϋπολογισμό 1.698.000 ευρώ.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου εξασφάλισε την ένταξη και χρηματοδότησή του στο έργο με το ποσό των 185.000,00 ευρώ, συμμετέχοντας σε εταιρικό σχήμα  αποτελούμενου από επτά ευρωπαϊκούς δήμους και του ΑΠΘ, που είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου.