Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

Η VΟGUE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Β. ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΜΕΣΑ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι περιοχές της Βορείου Ελλάδος που προτείνει η VOGUE είναι η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και το Νυμφαίο, προτείνοντας τοπία, εστιατόρια και μέρη διαμονής.

Την Βόρεια Ελλάδα προτείνει στους αναγώστες του το Vogue, το διασημότερο περιοδικό μόδας παγκοσμίως, για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές

Το περιοδικό επικαλείται την αξιοσημείωτη ποικιλία των τοπίων της, την αρχαία ιστορία, τις αμέτρητες δραστηριότητες  και την απαράμιλλη ομορφιά της, ενώ τη χαρακτηρίζει  ως χωνευτήρι, εξαιτίας της εισροής διαφόρων πολιτισμών διαχρονικά, οι οποίοι δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον κράμα γεύσεων και ήχων, με την φύση να δίνει την δική της οπτική από την Δύση στην Ανατολή.

Οι περιοχές της Βορείου Ελλάδος που προτείνει η VOGUE είναι η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και το Νυμφαίο, προτείνοντας τοπία, εστιατόρια και μέρη διαμονής.Την Θεσσαλονίκη την αναφέρει ως γνωστή πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και επισημαίνει ότι αποτελεί την μόνη πόλη του Βορρά με διεθνές αεροδρόμιο και εύκολα προσβάσιμη μέσω τρένου από την Αθήνα.

Μία ατμοσφαιρική πόλη δίπλα στην θάλασσα, «ζωντανή» καθόλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Σύμφωνα με το άρθρο, η Θεσσαλονίκη συχνά αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας, ενώ την χαρακτηρίζει αναμφίβολα ως την γαστρονομική πρωτεύουσα της χώρας με εμφανής επιρροές από την Τουρκία, την εβραϊκή κουζίνα, την ρωμαϊκή, την βυζαντινή και τη γαλλική.

Σχετικά με τα αξιοθέατα, προτείνει εκτός από τον Λευκό Πύργο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, την Αγορά Καπάνι, ως ένα σημείο που αξίζει να περπατηθεί και μία αγορά γεμάτη διαφορετικές ποικιλίες καφέ και άλλων προϊόντων.Το άρθρο ακόμη μιλάει και για την Καβάλα, το  λιμάνι της οποίας αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ορμητήριο, προκειμένου να επισκεφτεί κάποιος την αρχαία πόλη των Φιλίππων και την περιοχή της Ροδόπης.

Όπως υπογραμμίζει, εκεί ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στο ιεροδιδασκαλείο του 1817, να απολαύσει τη θέα ή το χαμάμ και το spa, ενώ για δείπνο προτείνει μεταξύ άλλων την ταβέρνα Αραλίκι και Μπαχάρι, Σάββας και Ψαράκι.

Με βάση την Καβάλα το περιοδικό προτείνει κοντινή απόδραση στη Δράμα και την Ξάνθη, με την γοητευτική ιστορία τους, τα οθωμανικά σπίτια και τις υπέροχες  γευστικές απολαύσεις.

Με κατεύθυνση δυτικά, ανακαλύπτει κανείς τα βουνά, φαράγγια, διαδρομές του κρασιού, καθώς και απίστευτα ποικίλες φυσικές ομορφιές.Παράλληλα, το περιοδικό αναφέρεται και στο Νυμφαίο που βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από την Θεσσαλονίκη. Το Νυμφαίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350μ. στο βουνό Βίτσι σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών με ανοικτή θέα προς το νότο και τις λίμνες Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα και Βεγορίτιδα.

Ένα ορεινό μακεδονικό χωριό, που μεταμορφώθηκε σε αλπικό τοπίο.  Έχει χαρακτηρισθεί όχι μόνο παραδοσιακός οικισμός αλλά και διατηρητέος ιστορικός τόπος.

Το Vogue αναφέρεται στο περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου» οι δράσεις του οποίου σχετίζονται με την περίθαλψη και φιλοξενία ειδών άγριας πανίδας.

Το περιοδικό εξήρει μεταξύ άλλων τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους δρόμους του κρασιού, τον εθνικό δρυμό της Πίνδου, τη Βασιλίτσα, τα Γρεβενά, τις Πρέσπες, τα λουτρά Πόζαρ της Πέλλας, τους τεχνητούς καταρράκτες και το υπέροχο φυσικό τοπίο.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ