Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

Η ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΔΕΘ: Ο... ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΡΟΛΙΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ (VIDS)

Το χιούμορ κυριάρχησε στην περιοδεία του πρωθυπουργού στα περίπτερα της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης - Τα highlights της καθιερωμένης βόλτας

του Βλάση Καμπάνη και της Βάσιας Μπάρμπα

Την καθιερωμένη περιοδεία στα περίπτερα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας, παράλληλα, το περίπτερο της Κίνας, τιμώμενης χώρας στην 82η διοργάνωση.

Ο πρωθυπουργός, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO, καταχειροκροτήθηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης και της Νεολαίας του κόμματος, με τους οποίους είχε θερμούς εναγκαλισμούς.

Ακολούθως επισκέφθηκε το περίπτερο των Συγκοινωνιών, των Υπουργείων και των Κρατικών Οργανισμών. Σε «πηγαδάκι» στο σταντ του ΟΑΣΘ μαζί με τον Χρ. Σπίρτζη και τον πρόεδρο του Οργανισμού, Στ. Παππά, αλλά και τους ιθύνοντες της Έκθεσης, ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε για το Μετρό Θεσσαλονίκης και τον ΠΑΟΚ, ενώ, συνομιλώντας με τον κ. Παππά, τόνισε πως «η νέα διοίκηση θα κριθεί από το έργο της» και ότι «ο πήχης, από χαμηλά όπου βρισκόταν, πρέπει, πλέον, να βρεθεί ψηλά». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ επισήμανε ότι σκοπός της νέας διοίκησης είναι να ανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικέων στον Οργανισμό και τις υπηρεσίες του. Στον πρωθυπουργό, μάλιστα, παρουσιάστηκε το σύστημα τηλεματικής που διαθέτει ο ΟΑΣΘ.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γ. Μυλόπουλο, για την πορεία των εργασιών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ στο σταντ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώθηκε για τις καινοτομίες που εισάγονται στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Ακόμη, επισκέφθηκε το σταντ της ΕΥΑΘ, όπου ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Κρεστενίτης τον ενημέρωσε για τα πρωτοποριακά συστήματα της Εταιρείας, όπως τα «έξυπνα υδρόμετρα». Εκεί ο Αλ. Τσίπρας δέχθηκε ως δώρο από τη διοίκηση ενά θερμός. Λίγο αργότερα σταμάτησε και στα σταντ της ΓΣΕΒΕΕ, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου, μάλιστα, του... συστήθηκε ένα ρομπότ! Ο λόγος για τη «Ρολίτα», της οποίας την οθόνη χάιδεψε. Δεν παρέλειψε, δε, να ευχηθεί καλή επιτυχία στο πρότζεκτ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σύντομα σε σχετικό παγκόσμιο διαγωνισμό.

Στο σταντ του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων, που φέτος θα ανέρχονται σε 120.000 ημερησίως για όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 74.000 στη Θεσσαλονίκη. «Εμείς επειδή ξέρουμε τις μεγάλες σου αγάπες (σ.σ. τη Θεσσαλονίκη), δώσαμε περισσότερη έμφαση εδώ», είπε η κα. Φωτίου.

Επισκεπτόμενος το σταντ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όπου τον ανέμενε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των συστημάτων και την ψηφιοποίηση όλων των εγγράφων στο υπουργείο.

Ο Δ. Παπαδημητρίου, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό στο σταντ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, επιστράτευσε το χιούμορ του, προσπαθώντας να... πείσει τον κ. Τσίπρα να ενημερωθεί για τα της αρμοδιότητάς του. «Ξέρω ότι έχουμε ήδη μπει στην ανάπτυξη και πως το υπουργείο μας δεν... χρειάζεται, αλλά να σας δείξουμε και εμείς τα εκθέματά μας!», είπε αστειευόμενος ο υπουργός, με αποτέλεσμα να κάνει όλους τους παρευρισκόμενους να γελάσουν.

Σε σταντ με βιβλία τού χάρισαν ένα με τίτλο «Ο ρόλος του πατέρα» και ο κ. Τσίπρας σχολίασε αστειευόμενος: «Αυτόν τον ρόλο κι αν τον έχω μάθει από την καλή και την ανάποδη!». Σε άλλο σταντ, με προϊόντα, οι εκθέτες είπαν στον κ. Τσίπρα ότι «είμαστε ένα μικρό περίπτερο σε... μικρό μπουκαλάκι» και τον ρώτησαν πώς μπορούν να ενισχυθούν. Εκείνος τους απάντησε με νόημα: «Έχετε ενημερωθεί για τα προγράμματα που υπάρχουν; Καλό είναι να μιλήσετε με τον κ. Χαρίτση».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ